Muradiye ilçesinde 10 yıldan beri arkadaşlık yaptığı kekliği, bir köpeğin saldırısı sonucu ölen Salih Özdemir, "Kınalı" adını verdiği kuşu toprağa vermenin üzüntüsünü yaşıyor.

 

Özdemir, 10 yıldır evinde beslediği kekliğin, kendisi için arkadaş ve dosttan öte, evladı gibi olduğunu söyledi. "Ne yazık ki evde olmadığım sırada, başıboş köpek tarafından başından ısırılan kınalı kekliğim telef oldu" diyen Özdemir, eve geldiğinde kekliğini ölü görünce dizlerinin bağının çözüldüğünü ve gözlerinin karardığını anlattı.

 

Özdemir, şöyle konuştu: "Neye uğradığımı şaşırdım. Eşim beni teselli etmeye çalıştı, ancak yapacak bir şey yoktu. Can dostumu kaybettim. Şimdi onsuz ne yapacağım? Daha bir hafta önce onunla oyunlar oynuyorduk, bahçede gezintiye çıkıyorduk. Onunla bahçemde dolaşırken bütün stresimi atıyordum. Bu keklik bana hiç kimsenin veremeyeceği dostluğu verdi. Onu evimin önüne gömeceğim. Hiç olmazsa yakınımda olduğunu bileceğim. Ne diyeyim, ne yapayım bilmiyorum. İçim kan ağlıyor." Kekliğini beyaz beze sarıp Kandahar Mahallesi'ndeki evinin önüne kazdığı çukura gömen Özdemir, duygusal anlar yaşadı.

Editör: TE Bilisim