İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır, kaldırım işgallerine artık son verilesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda destek istedi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği toplantıyla balıkçı ve manav esnafıyla görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan İpekyolu Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Halis Çakır, kaldırım işgallerine artık son verilesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda destek istedi.

‘ZABITA GÖREVİNİ YAPAMIYOR’

Zabıta ekiplerin görevini yapamaz duruma geldiğini belirten Çakır, “Zabıta ekipleri herhangi bir uyarı veya ceza durumunda sık sık saldırıya uğramakta. Ancak yapılan hiçbir uygulama keyfi değildir. Kaldırımlar boşaltılıyorsa, esnaflarımız ve yayaların yararı içindir. Bu durumda zabıtanın çalışmasına engel olmaktansa yardımcı olmak gerekiyor” Diye konuştu.

BALIKÇI VE MANAV’A İZİN YOK

Çakır, aynı dükkanda hem manav hem balıkçılık yapan esnaflara izin vermeyeceklerini belirtti. Çakır, bazı esnafların balıkçılık ve manav işini bir arada yaptığını ve bu şekilde halkın salığını tehdit ettiğini kaydetti. Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit ve İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürü Hacı Kaya’nın da katıldığı toplantıda konuşan balıkçı esnafı ise, balıkçılar çarşısı açılması talebinde bulundu.

Editör: TE Bilisim