Van'ın Başkale İlçesinde  Eşmepınar Mahallesi’nde bulunani Eşmepınar İlk ve Ortaokulu’nda sene başında göreve başlayan Türkçe öğretmeni Büşra Özdemir, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımla büyük tepki toplamıştı. Günlerdir büyük tepkiler alan o öğretmene tüm kentte tepki yükselirken Milli Eğitim konu ile ilgili harekete geçti.

 

İŞTE O PAYLAŞIM

6 Ekim akşamı PKK üyelerinin saldırısı sonucu 14 askerin yaralandığı karakolun da bulunduğu mahallede görev yapan Trabzon nüfusuna kayıtlı Büşra Özdemir, Twitter hesabında "Ulan sizin gibi şerefsizlerin çocuklarını mı eğiteceğiz. O bombaların altında can vereceksiniz hepiniz" diye paylaşım yaptı. 

 

PAYLAŞIM PAHALIYA PATLADI

Bunun üzerine hemen harekete geçer Başkale Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü, bir öğretmeni yakışmayacak bir paylaşım yaptığı için açığa aldı.


 

BÜŞRA ÖĞRETMEN ‘HAKARET’ ETTİ

Sizin gibi şerefsizlerin çocuklarını mı eğiteceğiz. O bombaların altında can vereceksiniz hepiniz.” Sözleriyle gündeme gelen Büşra Öğretmen sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinden büyük tepki topladı. Van’daki diğer öğretmenlere nazaran hakaret içerikli paylaşımıyla büyük tepki toplayan Büşra Öğretmen, meslektaşlarından da büyük eleştiri aldı. Paylaşımdan dolayı büyük tepki alana Büşra Öğretmenin görevden alınması için birçok kişi çağrıda bulundu. Twitter hesabı silinen Büşra Öğretmen için hukuki sürecinde başlatıldığı gelen bilgiler arasında.

 

KIREKİN: ÖĞRETMEN İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI

Büşra Öğretmenin bu paylaşımı ve gündemi ile ilgili Gazete olarak İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile görüştük. Kırekin yapılan paylaşım ve yaşananlarla ilgili Büşra Öğretmen için soruşturma başlatıldığını söyledi. Kırekin olayla ilgili şunları kaydetti: “7 Ekim tarihinde Başkale’de asker ile bir grup arasında çıkan çatışma sonrası Eşmepınar’da öğretmenlik yapan Büşra Özdemir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşım sonrası tepki topladı. Bu paylaşımın hemen ardından gerek ilçe milli eğitim müdürlüğü gerekse de il müdürlüğü olarak gerekli adımları attık. Sayın Valimiz, emniyetimizle birlikte konuyla ilgili soruşturma başlattık. Öğretmenin açığa alınması için açılan soruşturmanın tüm işlemleri bugün hallettik.”

 

“BÜŞRA ÖĞRETMEN PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ”

Müdür Kırekin verdiği bilgilerde, “Konuyla ilgili soruşturma başlattıktan sonra, ilçe milli eğitim müdürümüz ile görüştük. İlçe milli eğitim müdürümüz Büşra Öğretmen ile görüştüğünü ve Büşra Öğretmenin pişman olduğunu ifade etti. Öğretmen verdiği bilgiler de, yaşanan çatışmadan dolayı kendine hakim olmadığını ve sosyal paylaşım sitesi üzerinde bir arkadaşı ile konuştuğunu ve bunu yazdıktan soran çok pişman olduğunu söylemiş. Tabi bu yaşananlarda sonra biz soruşturma başlattık.” Dedi.

Editör: TE Bilisim