Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın aldığı, törenle halka tanıttığı toplu taşıma araçları için Erciş'te halka tanıtım töreni düzenlendi. Erciş'in ulaşım sorununu büyük ölçüde çözecek olan otobüslerin kente konvoy halinde girmesi şehirde büyük heyecan yarattı.

 

Mor ve Erguvan renkli, engellilere duyarlı,103 yolcu alabilen ve ful donanımlı beş adet otobüsün tanıtımı için Erciş Belediyesi önünde gerçekleşen törene belediye eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, HDP ve DBP Erciş ilçe yöneticileri, UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) Daire Başkanı Öner Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

''VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ''

Törende konuşan belediye eş başkanı Abdurrahman Çağan, Erciş'te önemli bir sorun olan ulaşım sorununu büyük ölçüde çözdüklerini söyleyerek seçimlerden önce verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini dile getirdi. Çalışmaların aynı tempoda devam edeceğini de sözlerine ekleyen eş başkan Çağan, beş yılın sonunda Erciş'i hak ettiği yere taşıyacaklarını kaydetti.

 

''ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK''

Konuşmanın devamında söz alan Eş Başkan Keskin, ilgilerinden dolayı halka teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: ''Göreve geldiğimiz günden beri en büyük şikâyetler ulaşıma yönelikti. Erciş'in geniş bir coğrafya olması ve otobüs sayıların da az olmasından dolayı haliyle böyle şikâyetler aldık. Ancak uzun zamandır büyük enerji sarf ederek Büyükşehir Belediyesinden aldığımız beş otobüsün yanı sıra Mayıs ayına kadar dokuz ayrı otobüs daha getirerek ulaşım sorununu uzun vadede çözeceğiz.'' Ulaşımın iki gün boyunca tüm halka ücretsiz olacağı müjdesini de veren Keskin, bütün imkânlarıyla hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Son olarak konuşan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Öner Yiğit, Van'ın genelinde önemli bir sorun olan ulaşım sorununu çözmek için önemli çalışmalar yaptıklarını, kısa zamanda da çözeceklerini dile getirdi. Korsan taşımacılıkla da mücadele edeceklerini kaydeden Yiğit, çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Davul zurnalar eşliğinde gerçekleşen tören, araçların şehirde tur atmasıyla sonlandı. 

Editör: TE Bilisim