Edremit İlçesi'ne 2011 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Dostluk Parkı'ndaki 8 işyeri, sözleşmeleri bittiği halde boşaltılmayınca zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Van’da 2011 yılında Van Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Van'ın Edremit İlçesi’nde Van Gölü sahiline yapılan Dostluk Parkı içindeki 8 işyeri mühürlendi. Edremit Belediyesi Meclisi kararıyla, sözleşmeleri biten 8 işyerinin boşaltılması istendi. Sözleşmeleri bittiği halde boşaltılmayan işyerleri zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

BOZYİĞİT: ALINAN KARAR HUKUKİDİR

Mühürleme işleminin yasalar çerçevesinde yapıldığını söyleyen Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit, “Edremit Belediyesi Meclisi tarafından parkta bulunan 8 işyeri için boşaltma kararı alındı. Alınan karar tamamıyla hukukidir. Bu işyerlerinin sözleşmeleri bitmiştir. Park halka açık bir yerdir. Kimse bu parkları özel mülkiyet alanı gibi kullanamaz” Dedi.

‘MAĞDUR EDİLDİK’

Yaşanan sıkıntıdan dolayı mağdur edildiklerini belirten işyeri sahipleri ise “Park içindeki işletmeler özeldir. Ve hepimizin ruhsatları var. Burada 100 kişi çalışıyor. Özel idaredeyken hiçbir sorun yoktu. Belediyeye geçtikten sonra bu sıkıntılar başladı. Yine park herkese açıktır. Belediyenin iddia ettiği gibi park ticari bir alana dönüşmemiştir. Biz alınan bu kararın siyasi olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim