Erciş Belediyesi, Belediye Eş Başkanı Diba Keskin ve belediye meclis üyesi Mecit Sargut' un tutukluluk hallerinin devam etmesini, tutuklamaların 13'üncü haftasında düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen protestoya belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanı katıldı.

 

DOĞAN: BASKILAR NORMALLEŞTİRİLİYOR

Katılanlar adına basın metnini okuyan belediye personeli Dilan Doğan, aylardır devam eden çatışmalı ortama dikkat çekerek yaşanan acı dolu sürecin halkların bir arada yaşama koşullarını ortadan kaldıracağını söyledi. Doğan şu sözlere yer verdi: “Aylardır devam eden ablukalar sonucunda her gün bir başka yerde çocuğundan kadınına, gencinden yaşlısına ölüm haberleri gelmekte. Türkiye kamuoyunun sessiz kaldığı bu operasyonlar bölgemizde tarifi olmayan acılar yaşatmasının yanı sıra toplumların bir arada yaşama koşullarını da her geçen gün daha çok ortadan kaldırtmaktadır. 'Artık kimsenin can güvenliğinin olmadığı, herkesin her an hedef olabileceği bir süreçteyiz. Bu sancılı süreçte maalesef ki hem ölümler hem de baskı veya tutuklamalar normalleştirilmek isteniyor. Medya üzerindeki manipülasyon, hukukun işlevsiz bırakılması gibi örneğine dikta rejimlerinde rastlayabileceğimiz uygulamalarla karşı karşıya bırakıldığımız bu sancılı süreci halkların birlikteliği geriletebilir. Bu inançla Türkiye'deki diğer halklara çağrıda bulunuyor ve aylardır yaşatılan bu vahşete karşı daha fazla sessiz kalmamalarını istiyoruz.”

 

“VEKİL ATAMASI YAPAN İKTİDAR BELEDİYELERE YÖNELİYOR”

Şırnak, Hakkari gibi kentlere vekil atanacağı açıklamalarına da değinen Doğan, “Belediyeler ve diğer seçilmişler üzerindeki baskılar her geçen gün artmaktadır. Seçilemediği illere vekil ataması yapan iktidar aynı zamanda halkın seçtiği belediyelere karşı da kabul edilemez bir yönelim içerisinde. Bu belediyeler halkın seçtiği belediyelerdir ve halkla beraber halk için hizmet üretmeye devam edecektir. Bu anlamda kimsenin halkın iradesiyle ters düşecek bir girişimde bulunulması demokrasilere aykırıdır” Dedi. 

Editör: TE Bilisim