Tuşba Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı, Denetim Komisyonuna üyelerin seçimi ile başladı. Tuşba Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerinin katılımıyla Meclis Başkan Vekili Veysi Ebiri Başkanlığı'ndan başladı.

Tuşba Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, meclis üyelerinin verdiği önergeler görüşüldü. Önergelerin ardında, bir meclis üyesinin Tuşba Belediyesi'nin temizlik işlerini yürüten şirketin bazı işçilerin işine son verdiği şeklindeki sorusu üzerine Meclis Başkanvekili Veysi Ebri, işçilerin belediye tarafından değil, tamamen taşeron şirket tarafından çıkarıldığını söyledi. Tuşba Belediyesi'nin şeffaf bir ihale yaptığını ve hiç kimseye peşkeş çektirildiğini belirten Ebiri, "İhaleyi, en düşük fiyat veren firma kazanmıştır. İhaleyi kazanan firma kendi araç ve ekipmanını kullanacak elemanı da kendisi seçmiştir. Belediye olarak buna müdahale etme ve bu insanları çalıştır, bunları çalıştırma diye bir öneri ve telkinde bulunmamız söz konusu değildir. İşten çıkarmalar tamamen ihaleyi alan firmanın inisiyatifinden gerçekleşmiştir. İşten çıkarılan işçiler arasında AK Parti İpekyolu Belediye Meclis üyemizin dayısı oğlu da mevcuttur. Benim çok yakın bir akrabamda bu grubun içindedir. Onları önceki firma alıp çalıştırmış, bu firma çalıştırmamış. Bundan kasıt arama veya belediyeye mal etmenin bir anlamı yoktur" dedi.

Daha önceki firma da olduğu gibi bu firmanın da çalıştıracağı personeli belirlerken kendi inisiyatifini kullandığını vurgulayan Meclis Başkan Vekili Ebiri, bazı basın ve yayın organlarında, 'Meclis Başkanvekili Veysi Ebiri, işten atılmaları kabul ederek suçu taşeron firmaya attı' şeklindeki ibarenin de bilinçli olarak kullanılan mesnetsiz bir cümle olduğunu, bu personelleri kendileri işe almadıkları gibi yine kendilerinin işine son vermediklerini söyledi. Ebiri, "Bu insanları önceki firma işe almış, bu firma da işten çıkarmış. Ama kesinlikle hiç kimseye ırk ve siyasi görüş ayrımı yapılmamıştır. Bu tamamen ihaleyi alan firmanın tasarrufundan gerçekleşmiş bir olaydır" ifadelerini kullandı.

İşten çıkarılan işçi sayısının bazı basın yayın organı ve kişiler tarafından bilinçli olarak fazla gösterilmeye çalışıldığını anlatan Ebiri, "İhaleyi alan firma tarafından işine son verilen işçi sayısı bazı basın yayın organında iddia edildiği gibi 50 değil, 20 işçinin işine son verilmiştir. Bunların 4 tanesi önceki firmanın iş deneticiliğini yapan amir pozisyonunda olan kişilerdir. Firma tarafından çıkarılan işçi sayısı 16 kişidir" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 25. Maddesi ve Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği'nin 22. Maddesi uyarınca Denetim Komisyonu üyelerinin gizli oyla seçimine geçildi. Gizli oyla yapılan seçimlerde Mustafa Kartal, Rıza Uçar ve Ahmet Kaya Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildiler. Tuşba Belediye Meclisi, hafta sonuna kadar çalışarak, gündem maddelerini tek tek görüşerek bir karara bağlayacak.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim