Van’da olduğu sürece iftarını her gün değişik bir mahallede vatandaşlarla birlikte açan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, önceki akşam da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Mustafa Bilici ile birlikte İskele Mahallesi’nde Tuşba Kaymakamlığı ile ortaklaşa kurdukları iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açtı. İftar öncesi tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Doç. Dr. Özgökçe ve Bilici, daha sonra vatandaşlarla bir arada oturarak iftarlarını açtılar. Çok büyük bir ilginin olduğu iftar çadırda yoğunluğun yaşanmaması ve verilen yemeklerin soğumadan zamanından dağıtılması için 3 ayrı noktada kurulan istasyonlarda vatandaşlara yemekleri dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca insanların tanışıp kaynaşmasını sağlanması amacıyla çeşitli kültürel etkinliklerin de düzenlendiği iftar programının ardında kısa bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ramazan ayı boyunca Tuşba Belediyesi olarak Halil İbrahim Sofrası şeklinde programlarını bayrama kadar devam ettireceklerini söyledi.

‘RAMAZAN FAKİRİN HALİNDEN EN İYİ ANLAMA AYIDIR’

Ramazan’ın bereketini, rahmetini ve sevincini dolu dolu yaşadıklarını vurgulayan Doç. Dr. Özgökçe, “Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Ramazan fakirin, muhtacın ve ihtiyaç sahibinin halinden, dilinden en iyi anlama ayıdır. Onun için bizler de bu vesileyle 3 farklı yerde Allah izni ile iftar sofralarımızı devam ettiriyoruz. Rabbim izin verdikçe havalarda müsait oldukça başka bölgelerde de inşallah bu iftar çadırlarımızı götüreceğiz. Ayrıca kendi evlerinde bulunan yaklaşık 400 kardeşlerimize de sefer tasları vasıtasıyla iftarlık ulaştırmaya çalışıyoruz. Tüm Tuşba halkına ve özellikle bu soframıza katılan siz değerli hemşerilerimizin memleketimizin dört bir tarafından sıkıntı yaşayan kardeşlerimize dualarımızı eksik etmemenizi istiyorum. Özellikle Suriye, Mısır ve Iraklı kardeşlerimize de dualarınızı eksik etmeyiniz” dedi.

BİLİCİ: YENİ TÜRKİYE EMİN ADIMLARLA YOLUNA DEVAM EDİYOR

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye değişik mahallelerde kurduğu iftar sofralarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici ise yeni Türkiye emin adımlarla yoluna devam ettiğini kaydetti. Bilici, “Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayımız oldu. AK Parti grubu olarak bütün milletvekillerinin imzasıyla Başbakanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan aday gösterildi. Ülkemizin kalkınmasın da büyük emeği olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, özellikle bu bölgenin kalkınması için iktidara geldiği günden bu güne kadar pozitif ayrımcılık yaparak bölgeler arası kalkınmış farkının giderilebilmesi için yoğun miktarda finansal kaynak aktardı. Bölgemizin kalkınmasını sağlayan ve özellikle hürriyet ve özgürlükler alanında önümüzü açan Başbakanımız sayesinde daha bundan 10 yıl öncesine kadar hayal dahi edemediğimiz kazanımlar elde ettik. Tüm bu kazanımları elde etmemizi sağlayan dünyanın lideri olarak gösterilen, mazlumların lideri olarak gösterilen, kimsesizlerin kimsesi olarak gösterilen Recep Tayyip Erdoğan ilk kez halkımızın oyun ile Cumhurbaşkanı seçilecek ve öyle inanıyorum ki 10 Ağustos’ta yapılacak ilk turda yüzde 50’inin üzerinde bir oy ile ilk kez halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanı Çankaya’da göreve başlamış olacak” dedi.

‘ACILARIMIZ VE YARALARIMIZ ÇOK KISA SÜREDE SARILDI’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Temmuz 2014 Perşembe günü Van’da düzenleyeceği bir miting ile Van halkı ile bir araya geleceğini de hatırlatan Bilici, “Hatırlarsanız depremin olduğu ilk gün neredeyse Bakanlar Kurulu’nun yarısı ile birlikte Van’ımıza ve Erciş’imize intikal ettiler. O günden sonra Sayın Başbakanımız Van’ımızı tam 4 kez ziyaret ettiler. 31 Temmuz’da depremden sonra 5. kez ziyaret etmiş olacaklar. Yeni Van’ın inşasında adeta başrollerde bulundular. Verdikleri talimatlar doğrultusunda acılarımız ve yaralarımız çok kısa bir süre içinde sarıldı” dedi. Van halkının, kendilerini anlayan ve bölgenin kalkınmasından çok büyük emekleri olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a 10 Ağustos’ta çok ciddi bir şekilde oy vererek destekleyeceğine inandığını da dile getiren AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, “İnşallah Cumhurbaşkanı adayımız ve Sayın Başbakanımız ile birlikle yeni bir milat olacak. Başbakanımız sadece Türkiye’nin değil, dünya Müslümanlarının, dünyada yaşayan bütün mazlumların umudu olarak 10 Ağustos’ta yapılacak olan seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte oturarak düzenlenen etkinlikleri de izleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, daha sonra mahalledeki hasta ve yaşlıların ziyaretine geçildi. 

Editör: TE Bilisim