Tuşba Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışının ardında, yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte, sabahın erken saatlerinden itibaren karla mücadele mesaisine başladı. Fen İşleri ve Destek Hizmetleri müdürlüklerine bağlı ekipler, 12 iş makinesi ve 32 personel ile 67 mahalle ve 2 mezrada kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Çalışmalarına kırsal mahallelerin yanı sıra merkez mahalleler olan Abdurrahmangazi, Akköprü, Altıntepe, Bardakçı, Beyüzümü, İskele, İstasyon, Kalecik, Seyrantepe ve Şemsibey’de sürdürülen ekipler, gün boyu yapılan çalışmalar neticesinde yolların tamamının açtıklarını ifade ettiler. Özellikle ilçe sınırlarında yer alan okul, camii, sağlık ocakları ile eski ve yeni oto sanayi siteleri, marangozlar sitesi, oto galeri sitesinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşları ve toplu iş alanlarında çalışmalarını zamanında bitirdiklerini belirttiler.

 

MUHTARLARDAN TAM NOT

Tuşba Belediyesi ekiplerinin, girdikleri mahallelerde mutlaka o mahalle muhtarıyla birlikte çalıştıklarını belirtti. Kar yağdığı andan itibaren belediye ekiplerinin, hemen alana inerek çok seri bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Muhtar Faik Önay şu ifadelere yer verdi: “Ekipteki arkadaşlar çalışmaların daha iyi yürümesi için benden greydere binip yolları göstermemi istediler. Ben de greyderlere binip sokakları gösteriyorum. Tuşba Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Tuşba Belediyesi daha önce etkili olan yağışlarda olduğu gibi bugün de zamanında ve yerinde sahaya inerek yolları temizlemeye başladı. Acil durumlarda da hemen yardımımıza koşuyorlar. Buradan başkanımızın bu denli hizmete verdiği önemden ötürü kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

 

Muhtar Ümit Kızıltaş ise Tuşba Belediyesi’nin hizmetlerinden gayet memnun olduğunu söyledi. Kızıltaş, “Allah Tuşba Belediyesi çalışanlarından razı olsun. Böyle hizmete, ilgi ve alakaya can kurban. İstediğimiz saate ekipler yanımızda. Mahallemizin sokaklarını A’dan Z’ye temizliyorlar. Greyderler tüm sokaklara giriyor. Hiçbir sokağa ben girmem demiyorlar ve hiçbir ayırım yapmıyorlar. İş makinesi operatörlerimizden çok memnunuz. Çünkü hizmetlerini gereği gibi yerine getiriyorlar. İhtiyaç dahilinde belediyeyi aradığımız zaman hemen ekipleri gönderiyor. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Her aradığımızda geliyorlar hizmet için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’den ve tüm ekiplerinden Allah razı olsun hepsinden memnunuz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim