Dün Hacıbekir Mahallesi’nde yaşanan çatışmayla ilgili Van Valiliği’nden açıklama geldi. 1 polisin şehit düştüğü çatışma için şu ifadelere yer verildi: “İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak istihbarat birimleri ile güvenlik güçlerimizin edindiği bilgiler ve vatandaşlarımızın ihbarı üzerine, 18.04.2016 günü 17.00 sıralarında Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak’ta bulunan bir eve yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir.”

Açıklamanın devamında, “Operasyon sırasında meydana gelen silahlı çatışmada iki polis memuru yaralanmış, yaralı polis memurlarından Abdullah Delibaş, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı polis memurunun hayati tehlikesi bulunmayıp, tedavisi devam etmektedir. Yaşanan çatışmada bir bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, aynı evde yaşayan 1 kadın yaralanmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: “Evde yapılan aramalarda; 1 Adet Glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 1 adet el bombası, 1 adet uzun namlulu silah dürbünü, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; ilgili mevzuat çerçevesinde Valiliğimizce her türlü tedbir alınmaktadır.​”

Editör: TE Bilisim