Vali İbrahim Taşyapan, Çatak ilçesi Kacit Mahallesi’nde güvenlik güçlerinin mayın/EYP arama/tarama faaliyeti sırasında, teröristlerce menfeze döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu dün şehit olan Güvenlik Korucusu Kasım Sancar’ın ailesi ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.
 
Çatak Taziye Ev’inde şehidin yakınlarıyla bir araya gelen Vali Taşyapan, başta Çatak şehitleri Güvenlik Korucusu Sancar ve Astsubay Babacan olmak üzere tüm şehitler için rahmet dileyerek, şehit acısına ortak olmak üzere ilçeye geldiklerini söyledi. Hayatlarının baharında iki güvenlik personelini ebediyete uğurlamanın derin üzüntüsü içerisinde olduklarını kaydeden Vali Taşyapan, “Şehitlerimiz, bu toprakların mührüdür. Buraların bizim vatanımız olduğunun nişanlarıdır. Ülkemiz terörle mücadele ederken, devletimiz de tüm kararlılığıyla bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bu kararlılıkla teröre destek veren ve bizzat onların içinde olanların en çetin şekilde karşısındayız. İnşallah bu hainler döktükleri kanda boğulacaklardır. Bunların kökünü askerimiz, polisimiz ve kahraman korucularımızla beraber inşallah kazıyacağız” dedi.
 

BİZE DÜŞEN AİLESİNE SAHİP ÇIKMAK

Vatandaşların huzurunu bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerini belirten Vali Taşyapan, “Ben şehitlerimize bir kez daha Allah’tan Rahmet diliyorum. Kasım Sancar kardeşimiz genç yaşında kahramanca şehit oldu. Allah mekânını cennet etsin. Başta babası Ali Sancar olmak üzere, şehidimizin kardeşlerine, akrabalarına, yakınlarına, hepinize ayrı ayrı sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. İnşallah Rabbim onları şehit sıfatıyla makamına alır. Bundan sonra bizim görevimiz şehidimizin ailesine yakınlarına sahip çıkmaktır” diye konuştu.
 
Taziye ziyaretinin ardından beraberindekilerle birlikte geçtiğimiz yıl şehit olan Çataklı Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk’un evine de giden Vali İbrahim Taşyapan, burada şehidin babası İskan Salçuk’a “Şehadet Belgesi” ve Hizmet Anısı Plaketi takdim etti. Çatak’taki taziye ziyaretine İçişleri eski Bakanı Van Milletvekili Beşir Atalay, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, İl Jandarma Komutanı Yüksel Oğuz, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül de katıldı.
 

Editör: TE Bilisim