Sürekli kesintiler ve faturalar ile gündeme gelen Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) şimdi ise eski borç ile vatandaşın karşısına çıkıyor. Bununla karşı karşıya kalan vatandaş ise çözümü ya mahkemede ya da borçları bir şekilde ödemekte arıyor.

 

 

Van’ın son yıllardaki en büyük sorunu halen gelen elektrik yine vatandaşı mağdur etti. Gerek kesintiler gerekse de gelen faturalar ile sürekli Vanlıların canını sıkan elektrik enerjisi sorunu yine can sıktı. Van’ın Saray ilçesinde yaşayan bir vatandaşı mağdur eden elektrik enerjisi sorunu bu sefer ise eski borçla vatandaşın karşısına çıktı. Her ay elektrik faturasını düzenli bir şekilde yatıran Saraylı Yılmaz Araci adlı vatandaşa 2013 ve 2014 yıllarına ait eski borç faturası ile karşılaşınca neye uğradığını şaşırdı. Araci çözümü ise yargıda aradı ve VEDAŞ ile vatandaş arasında yeni bir dava süreci başlamış oldu.

 

 

“530 TL’LİK BORÇ ÇIKARILDI”

Şehrivan Gazetesi olarak ulaştığımız Yılmaz Araci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Faturalarımı her ay düzenli olarak yatırıyorum. Ancak 26.11.2015 tarihinde bana bir fatura geldi. Bu faturada eski tarihlerden kalan bir borcumun olduğu söylendi. Borç 530 TL olarak görülüyor. Bu borç 2013 ve 2014 yıllarında düşük elektrik tükettiğim iddiasıyla çıkarılmıştır. Benim 2013 ve 2014 yılları içinde yatırım faturaların en azı 50 liradan başlamaktadır. O dönem için düşük elektrik kullanımı deniliyor ama ben o dönemlerde yüksek fiyatta elektrik faturası ödüyordum.”

 

 

ARACİ: MAĞDURUM

Yaşanan olaydan dolayı mağdur olduğunu ifade eden Araci, “Bu durumdan dolayı mağduriyet yaşamaktayım. Defalarca VEDAŞ’a gidip geldim. Son olarak bu olayı şikayet şeklinde savcılığa sundum. Son olarak olayı tüketici hakem heyetine taşıdım ve dilekçe ile başvuru yaptım. Olay şu anda tüketici heyetindedir. Yaşanan bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.” Şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN İLÇE: ÖNDER ALTINAL / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim