Edremit Belediyesi DAKA kapsamında hazırladığı “Belediye Yönetimi ve Mevzuatı” eğitim semineri başladı. İki gün sürecek olan seminer bugün öğle saatlerinde son bulacak. Seminerde konuşan Yerel Yönetimler Mevzuat Uzmanı Kadri Veziroğlu; Edremit ilçesinin yerleşim yeri, doğasıyla, tarihi ve kültürel dokusuyla bir cenneti andırdığını ve ilçeyi yönetenlerden yaşayanlara kadar her kesin büyük bir hassasiyetle yaklaşması gerektiğini belirtti.

Edremit Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) kapsamında hazırladığı ve belediye personeli ile belediye meclis üyelerini kapsayan “Belediye yönetimi ve mevzuatı” eğitim semineri başladı. Edremit Belediye Toplantı ve Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, eğitim seminerini sunacak olan Yerel Yönetimler Mevzuat Uzmanı Kadri Veziroğlu, İLKAY Eğitim Merkezi yetkilisi Kadri Salaz, DAKA program yönetim birim başkanı Bade Altınel ile belediye personeli ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan İLKAY Eğitim Merkezi yetkilisi Kadri Salaz, Edremit Belediyesinin hazırlamış olduğu eğitimin seminerinin belediye personeli ve meclis üyeleri açısından oldukça önemli olduğunu belirterek tüm belediyelerin aynı hassasiyetle eğitim seminerleri düzenlemesi gerektiğini söyledi. Sonrasında konuşan DAKA program yönetim birim başkanı Bade Altınel de her belediyenin, kar amacı gütmeyen tüm kurum kuruluşların talebi doğrultusunda DAKA olarak eğitim seminerleri verebileceklerini aktararak Edremit Belediyesi'nin bu yönlü talebini değerlendirdiklerini ve eğitim seminerini destekleme kararı aldıklarını ifade etti.

ÇETİN: KURUMSALLAŞMAYI ÖNEMSİYORUZ

Altıneli'in ardından konuşan Edremit Belediye Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin ise yerel yönetimler mevzuatı konularının her zaman araştırılması ve eğitimlerinin aralıksız verilmesinin önemli olduğunu aktardı. Çetin, “Edremit Belediyesi olarak yapılacak her işin öncelikli olarak teorik mevzuatının çok iyi bilinmesi gerekiliyor. Bu anlamda “Belediye yönetimi ve mevzuatı” eğitim projesini hazırladık. Projelerinin DAKA tarafından kabul edilmesinin ardından projeleri hayata geçirme fırsatı yakaladık. Edremit Belediyesi olarak projenin kabul ve uygulanması aşamasında katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. İki gün sürecek olan eğitim seminerinin ileriki dönemlerde çok daha verimli olduğuna tanıklık edeceğiz. Belediyelerin halka hizmet götürmenin en önemli kurumdur. Bu anlamda yerel yönetimler alanında hizmeti üretirken bunu layıkıyla yerine getirebilmek adına böylesi bir eğitim semineri elzemdir. Edremit Belediyesi olarak kurumsallaşmayı ve profesyonelleşmeyi önemsiyoruz.” Sözlerine yer verdi.

VEZİROĞLU: EDREMİT BİR CENNET

Açılış konuşmalarının ardından eğitim seminerini verecek olan Yerel Yönetimler Mevzuat Uzmanı Kadri Veziroğlu kısa bir konuşma yaptı. Edremit Belediyesi'nin düzenlediği eğitim seminerini önemli gördüklerini ve böylesi eğitim seminerlerinin her zaman gerekli olduğunu belirtti. Veziroğlu şu sözlere yer verdi: “Van kentinin özellikle de Edremit ilçesinin yerleşim yeri, doğasıyla, tarihi ve kültürel dokusuyla cenneti andırıyor. Bu yüzden yönetenlerden yaşayanlara kadar herkesin hassasiyetle yaklaşması gerekiyor. Bu güzelliklerin korunması için öncelikli olarak halka hizmet götürenlerin bu bilince sahip olması çok önemlidir. İki gün sürecek olan eğitim seminerini; sürdürebilir kalkınma, kontrol, katılım, kentli hakları, korunma ve koruma, kalite başlıkları altında ayrıntılı bir şekilde sunacağız.”

İki gün sürmesi planlanan eğitim seminerinin ilk gününde 1 Kasım Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü dolaysıyla seminere öğleden sonra ara verildi. Eğitim semineri Pazar günü devam ederken bugün öğle saatinde ise son bulacak. (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim