ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Van’ın merkez İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak atanan İhsan Emre Aydın, Elite Word otelinde düzenlenen toplantıda kentteki yerel ve ulusal basınla bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Başkan Aydın, kentteki sorunlarını basın mensuplarından dinledi. Van ve İpekyolu ilçesinde yapımı devam eden projeler hakkında da istişarede bulunun Aydın, yapımı süren projelerin devam edeceğini söyledi. Van’ın yeni bir görünüm kazanmasına yönelikte çalışmamalar yapacaklarını belirten Aydın, kente değer katmak için çabalayacaklarını vurguladı. Van’ın en büyük sorunu haline gelen trafik çilesi devam ederken, çözümü içinde arayışları da sürüyor. İpekyolu’da aynı sorunla baş etmeye çalışırken, bu sorun da göreve yeni başlayan Başkan Aydın’a soruldu. Geçmişten gelen bir problem olduğunu söyleyen Aydın, sorunun farkında olduklarını çözümü içinde çalışmalar yürüteceklerini aktardı.

VAN’DAKİ SORUNLAR BAŞKAN AYDIN’A İLETİLDİ

Toplantıda kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, kentle ilgili sorun ve sıkıntıları dinledikten sonra şu ifadelere yer verdi: “Geniş bir perspektiften sorunları aktardınız. Şehir kültürü ve tarihi çok önemli. Bir şehrin bir ruhu olması gerekiyor. Misal bir şehre girdiğiniz zaman bunu anlamanız gerekiyor. Şehirde bunlar olduğu zaman değerli oluyor. Avrupa’da bunu görebiliyoruz. Çünkü iki dünya büyük dünya savaşlarından sonra şehirleri baştan sona yıkılmış. Ondan sonra yeni bir şehir hayatı yapmaya başlamışlar. Van’a geldiğimde gözüme birçok metruk bina çarptı. Bu tabi ki hoş bir görünüm değil. Şehrin kültürü ve tarihine aykırı olan binaları taktir ederseniz ki bir anda yıkamayız. Bu Mümkün değil. Aslında hemen bütün şehirlerde bu sorunlar yaşanıyor. Kimliksiz şehirlerimiz var ama çok güzel şehir örneklerimiz de var.” Dedi.

“YOL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Yol çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Aydın, geldiğim günden beri yol sorunuyla ilgilendiğini aktararak şunları söyledi: “İpekyolu Belediyesine ait üç tane sokakta çalışmalar başlatılmış ve devam ediyor. Onlarda en kısa sürede sona erecektir. Buradaki çalışmaları yerinde izledim. Altyapı, elektrik ve yeni su hatları gibi çalışmalar mevcut. Öyle hemen bitirilecek sorunlar değiller, biraz zaman istiyor. Bazı sokaklarda kazılar yapılınca bina temelleri çıkıyor. Yani o temeller yapılmadan üstüne yol yapılmış. Bina temellerini sökmek zorunda kalıyoruz. Buna bağlı olarak da işler uzuyor.”

“KALDIRIM İŞGALİNDE MAĞRURİYET YAŞANMAYACAK”

Esnaflardan tarafından yapılan kaldırım işgaline karşı da düşüncelerini aktaran Aydın, “İpekyolu olarak buna dikkat etmemiz gerekiyor. Ancak bunu zorla değil daha iyi niyetli bir dille yapmamız gerekiyor. Esnafın kaldırımları işgal etmesinin nedeni kuralsızlıktan dolayı olduğunu belirtmek isterim. Bu konuda da gerekli önlemleri alacağız. Mağduriyet yaşanmadan bu sorunun en kısa sürede çözmeye çalışacağız. Bizim sorumluluğumuz çok fazla, söylediğiniz hususları da görüyoruz. Şunu da söylemek isterim; dile getirdiğiniz sorunlar bugünün problemi değil, geçmişten yükün olarak gelmiş. Bugün ortaya çıkmış olsaydı hemen çözerdik. Geçmişten gelen kronik sorunlar çözüm aşamasında biraz bizi zorluyor.” Şeklinde konuştu.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ZAMAN GEREKİR”

Seyyar satıcılık sorunuyla ilgili konuşan Aydın, şunları kaydetti: “Evlerine ekmek götürmek zorundalar. Bunun yanında da kentin yaşamını yukarı seviyeye taşımak zorundayız. Bir mağduriyet yaşanmaması için de çalışmalar yürüteceğiz. Bazı kesimler ekmeklerini buradan kazanmak zorunda kalıyor. Biz kimsenin ekmeğiyle oynayamayız. Sorun gelirler artıkça çözüme kavuşur, belediyemizde bu anlamda istihdam artırıcı projelerle bu sürece destek verecek. Dile getirdiğiniz sorunlarda hemen çözüme kavuşmaz. Ancak zamanla çözüme kavuşturacağız.”

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK SORUNU

Yeni bir belediye projemiz var diyen Başkan Aydın, projeyi gerçekleştireceklerinin altını çizerek kentteki trafik sorununa dikkat çekti. Aydın, kent olarak da böyle bir sorunlar karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak şunları açıkladı: “Belediye binasının bulunduğu alanda trafik problemimiz yok. Ancak trafik noktasında da çalışmalarımız olacak. Büyükşehir belediyesiyle birlikte çalışmalarımız devam edecek. Ara sokaklar başta olmak üzere, cadde merkezlerde nasıl bir çalışma yapılaması konusunda da çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.

MEVCUT VE YENİ PROJELER DEVAM EDECEK

Son olarak sözlerini tamamlayan Aydın, “Kente değer katacağız. Bazı sorunlar olabilir ama geç olsun güç olmasın. Sorunlar için de her zaman iletişime açığız. Temel görevimiz belediyecilik yapmaktır. Van uzun bir dönemdir huzur içinde yaşamını devam ettiren bir şehir. Bundan sonra da öyle devam etmesi en büyük temennimizdir. Öte yandan devam eden projeler tamamlanacak. Daha güzel projelerimiz de var. Hizmet her zaman olur ama önce kafamızdaki ön yargılarımızı kırmalıyız. Kente görünüm kazandıracak yeni projeler içinde çalışmalarımız sürecek.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim