Son günlerde kentimize daha önceden bıraktığı izlerle adından hala söz ettiren ve ettirmeye devam edecek olan Karaloğlu 6 yılın ardından Van’ın kapılarını yeniden araladı.

Antalya Valisi olarak geldiği bir dönem içerisinde bile amacı sadece bir dizi ziyarette bulunup gitmek olmadı…

Ziyaretini 60 iş adamı ile birlikte gerçekleştirmiş olmasına ne kadar dikkat edildi bilemem ama ben bundan bahsetmeden geçemiyorum.

Van’dan ya da Vanlılardan hiçbir beklentisi olmadığı halde hala gerçekleştirdiği bir ziyarette bile hem kendilerine komşu olan Isparta ilinin valisini hem de Antalya’da çizilmiş olan turizm resminin bugün ki noktaya gelmiş olmasını sağlayan 60 iş adamını ve ticaret odası başkanını da yanına alarak Van’daki potansiyeli görmelerine katkı sağladı.

Şehre ilk ayak bastığı andan itibaren insanların tavrını merakla beklediği Karaloğlu, beklenildiği gibi 6 yıllık aradan sonra; Bursa’dan, Antalya’dan sonra Van’da küçücük bir yabancılık bile çekmedi.

Kendisine uzatılan elleri birer birer sıkarak herkese ismen seslendi ve oldukça da samimi sohbetler gerçekleştirdi.

Fuar alanında kendisinden yardım elini uzatmasını isteyen hastası olan bir vatandaşla gerçekleştirdiği muhabbet anında bile onu geçiştirmeyerek Vali Bilmez’e durumu aktarıp kendisine yardımcı olunmasını istetti.

Bakınız Karaloğlu bir seçime girmiyor, Karaloğlu bir siyasi parti lideri değil, Karaloğlu’nun Van’da toplayacakları artılar belki bugün onun Antalya’da elinin güçlenmesine katkı sunar mı oda muamma…

Ama tüm bunlara rağmen hala Van’a duymuş olduğu hassasiyeti kaybetmemiş Karaloğlu.

Hala iki günlük bir ziyaret esnasında bile Van’a fayda sağlamaya, Vanlının gönlünde taht kurmaya devam etti.

Peki, biz ne kadar hakkını verdik bu ziyaretin? Biz ne kadar ilgili karşıladık bu özveri ve çabayı?

Kentte bulunan onca basın mensubu, özelde neredeyse tüm Van basınına haber servisi yapan bir ajans bile bu ziyaretin ne amacını ne de ziyaretin kendisini layıkıyla ne dile getirdi ne de kamuoyunun bilgisine sundu.

Vanlı olmayan ve Van’da görev yapmayan -kim olduğu önemli değil- bir insan bu kadar çaba sarf ederken Vanlının kendisi ne kadar emek harcıyor bunu bi oturup tartmak lazım…

Karaloğlu ile birlikte gelen Isparta Valisi’nden tutun da Antalya Ticaret Odası Başkanı ve tüm iş adamları Van Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretlerinde hayranlıkla incelemelerde bulundular…

Ziyaretçiler normal bir oturum gerçekleştirdikleri toplantı salonunun bile beklentilerinin çok fazla üstünde olduklarını gizleyemediler.

Hatta Isparta Valisi tam olarak ‘Birçok şehir şu an içinde bulunduğumuz gibi bir fiziki alana sahip değil. Demek ki Doğu illeri bazı konularda Batı’nın önüne geçebiliyormuş.’ Dedi.

Antalya’dan şehrimize 13 kişilik bir basın kadrosu da geldi.

Antalya’da Van’ı Van’ın güzelliklerini anlatacak bir kadroydu bu ve Antalya basının muhatabı olan kesimler sadece Antalya halkı değil Antalya’ya her yıl akın eden yerli ve yabancı turistlerdi…

Van basını kendi meslektaşlarının gelişleri noktasında bile oralı olmadı…

Demem o ki bu ziyaretler bizim ihtiyacımız olan ziyaretler, bu temaslar bizim her gün veryansın ettiğimiz tanıtım da tanıtım nidalarımıza cevap olan temaslar!

Bunları beklerken haykırıp bunların gerçekleştiği anda da ortadan kaybolmak akıl karı değil.

Yazılıp çizildi daha Karaloğlu gelmeden ‘Van’ın efsane Valisi geliyor!’ dendi; evet, gerçekten de bir efsaneydi geldi ama daha geçmedi. Hala Varlığını koruyor ve bir gözünün de Van’da olduğunu gösteriyor.

Bu ziyaret bizim için bir musibet kaleme aldıklarım da nasihat olarak kabul olsun…

Bizim için bir taş üstüne taş koyana sahip çıkalım,

Bizi misafirperverliğimizle anan ziyaretçileri kim olurlarsa olsunlar yanıldıklarına inandırmayıp,

Ayağımıza kadar gelen nimetin de kıymetini bilelim!