Hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan, yayınlandığı dönemin reyting rekortmeni Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz  dizisi geçen yıl ani bir kararla seyirciye veda etmişti. 

199 bölüm boyunca 'Hızır Çakırbeyli' rolünü oynayan Oktay Kaynarca'nın yeni projesi netleşti.  

Kaynarca, 27 Ocak'ta 57'nci yaşını dostlarıyla kutlamıştı. Kız kardeşi Onur Kaynarca’nın sahip olduğu mekanda misafirlerini ağırlayan oyuncu, yeni projeler hakkında "Bu yıl yapımcı olarak beni göreceksiniz, çok büyük bir iş yapacağız." demişti. 

"Aynı zamanda oyuncu olarak da ekranlarda olacağım" diyen Kaynarca "ATV’de olacak bu işimiz, haziran ayı başında çekimlere başlayacağız, eylülde yayına çıkmış olacak." diye konuşmuştu.

Kaynarca "Gerçekten çok yorucu olacak, çekim yaparken bu kadar yorulmamıştım, herkesle tek tek ilgileniyorum. Çekim, cast iki kat daha fazla çalışıyorum." ifadelerine yer vermişti.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Oktay Kaynarca’nın aynı zamanda yapımcılığını da üstleneceği dizi, eylül ayında ATV’de yayınlanacak. 

Çekimleri haziran sonunda başlacak yapımın adı 'Ben Bu Cihana Sığmazam' olacak.

Onur Tan’ın yönetmen koltuğunda oturacağı dizi, adını Nesimi’nin efsane bir şiirinden alıyor.

Alican Yaraş ve Yusuf Alp’in yazdığı dizide, Oktay Kaynarca sürprizi bol bir karaktere hayat verecek.

Ünlü oyuncunun Ben Bu Cihana Sığmazam dizisindeki rolünün adı ise 'Cezayir'.

Öte yandan oyuncu kadrosu netleşmek üzere olan dizinin bazı sahnelerinin Türki Cumhuriyetleri’nde çekileceği öğrenildi.

Kaynarca, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin dijital ortamda yeniden çekileceği ve kendisinin kadroda olmadığı haberlerine açıklık getirmişti. 

57 yaşındaki sanatçı, "Benim haberim yok, biz yokuz. Biz projenin içinde değiliz, öyle bir şey varsa da haberimiz yok." demişti.

"Bu konu ile ilgili karar mercii ben değilim" diyen Kaynarca "Bu konuları diğer arkadaşlar ile konuşursanız daha sağlıklı olur ama bizi uzaktan yakından hiçbir şekilde ilgilendirmiyor, bir bilgimiz de yok." diye konuşmuştu. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla EDHO izleyicilerine veda eden oyuncu şu ifadeleri kullanmıştı; "Yayına başladığımız ilk günden itibaren hiç eksilmeyen ilginize, sevginize, bizi ailenizden birileri olarak görmenize, sorgusuz sualsiz yüreklerinize kazırcasına sahiplenmenize, son ana kadar devam etmesi için beslediğiniz umutlarınıza sonsuz teşekkür ederim.

Yedi yıl birlikte yol yürüdüğüm, birçok rekoru, başarıyı, mutluluğu, acıyı, sevinci birlikte yaşadığım Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ekibinin en büyüğünden en küçüğüne, emeği geçen bütün arkadaşlarıma; son dönem yaşanan bütün olumsuzluklara karşı duruş biçiminiz, etik tavrınız, iş disiplininiz ve yaşadıklarınıza rağmen sabrınız için yüreklerinizden öpüyorum.

Ellerinize yüreklerinize sağlık. Bazen söz biter, yol biter, yolculuk biter ama her bitiş bir başlangıçtır. Hoşça kalın 

Editör: TE Bilisim