ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

Van’da yaşayan ve İpekyolu ilçesinde çalışan Fizyoterapist Nebi Erdal’ın, Kasım ayının ilk haftasında çıkan “Tekerlekli Sandalyedeki Palyaço” adlı kitabının söyleşi ve imza günü düzenlendi. Kitabında, engelli bireylerin yaşadığı sorunları ele alan Erdal’ın imza ve söyleşi programı yoğun ilgi gördü. Kitabın konusunu ve imza gününü Şehrivan aracılığıyla paylaşan Erdal, kitabın kısa süre içerisinde ses getirdiğini söyledi.

SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜNE YOĞUN İLGİ!

Erdal, kitabı nasıl yazmaya karar verdiğini dile getirerek, “Fiziksel yetersizliği olan bireylerle çalışıyorum. Onların gün içindeki aktivitelerinin ne kadar yetersiz olduğunu, toplumun onlara karşı olan bakış açısını kaydetmek adına ve onlar için daha geniş kitlelere ulaşmak adına bu kitabı yazmaya karar verdim” dedi.

KİTABINDA ENGELLİ BİREYLERİN HAYATA TUTUNMALARINI ELE ALDI…

Kitabın konusuna değinen Erdal, “Kitabı yaklaşık 5 yılda yazabildim. Kitapta hayatına dokunabildiğim çocukları ele aldım. İyileştirdiğim, yürüttüğüm, oturttuğum, hayata bağladığım çocukları anlattım kitapta. Kitapta yaklaşık 20 kişiden söz ettim” diye aktardı.

ERDAL: ENGELLİ BİREYLERİN SESİ OLMAYA ÇALIŞTIM

Erdal, imza gününe değinerek, “Bizim görevimiz engelli bireylerin hayatına bir nebzede olsa dokunabilmek, onlara yardımcı olabilmek. Bu kitapla onların sesi olmaya çalıştım. İnsanların engelli bireylere karşı olan bakışını değiştirmek, insanlara empati duygusunu aşılamak için bu kitabı yazma ve insanlara sunma gereği duydum. İlk kitabım zaten. Kitap Kasım ayının ilk haftası çıktı. İlk defa Van’da imza günü yaptım. İmza günümüze güzel bir ilgi var. Heyecanlı ve gururluyum. Onların sesi olabilirsem ne mutlu bana. Okuyucu sayısı ne kadar artarsa empati duygusunu da bu kadar aşılarız insanlara. Onları anlama adına daha iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.

“KİTAP SES GETİRDİ”

Engelli bireylerin toplu ulaşımda ciddi sorunlar yaşadıklarının altını çizen Erdal, “Kitap yeni çıkmasına rağmen bayağı ses getirdi. Dönüş yapanlar oldu. Ben engelli bireylere karşı olan bakışın değişmesini istiyorum. Engelli bireyler ulaşımda sıkıntı yaşıyor. Şoförler toplu ulaşımı kullanmak isteyen engelli bireyleri almıyorlar. Özellikle tekerlekli sandalye kullanan engelliler bu konuda çok sıkıntı yaşıyor. Burada engelliler için ciddi bir ihmal söz konusu. Toplumun bu konuya duyarlı olmasını istiyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim