Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı. Osmanlı İmparatorluğu döneminin 18. yüzyıl en etkileyici mimari örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı'nın bünyesinde yer alan aynı adlı cami, sarayda sürdürülen restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ağrı Valiliği'nin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla yeniden ibadete sunuldu.

İshak Paşa Sarayı'nın ikinci avlusunun karşısında bulunan İshak Paşa Sarayı Camisi'nin açılışı, Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, kurum müdürleri, din adamları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı. Yaklaşık bir asır sonra cuma selası ve ezan okunmasıyla müminlerin ibadetine açılan camide, açılış dolayısıyla mevlit okutuldu ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ağrı Valisi Işın, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki asırlık saray camisinin yeniden ibadete açılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

CAMİ İBADETE AÇIK OLACAK

Caminin bugünden itibaren sürekli ibadete açık olacağını ve 5 vakit namaz kılınacağını belirten Işın, şunları kaydetti: "Ben hem İshak Paşa'ya hem de o dönemde burada emeği geçen ve bu caminin yapılmasında emeği geçen kişilerin tümüne minnettarlığımızı bildiriyorum. Allah onlara rahmet etsin. Ayrıca bu caminin ve sarayın restorasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığımız'ın çok büyük katkısı olmuştur. Bakanlığımıza ve yerel bazda Kaymakam Bey'e, Kültür ve Turizm Müdürümüze ve emeği geçen diğer arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu caminin açılması bizim için bir sevinç vesilesidir. Doğubayazıt ve Ağrı halkının rehberi Ahmed-i Hani Hazretleri'dir. Bundan sonra da inşallah yine öyle olacaktır. Ben caminin halkımıza ve ibadet edeceklere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burada kılınacak namazların da kabul edilmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Editör: TE Bilisim