Mandıra Filozofu filmin yönetmeni ve aynı zamanda oyuncusu Müfit Can Saçıntı, filmin galası ve imza töreni için Van’a geldi.

 

Senarist Birol Güven ile birlikte Emek Sineması’nın daveti üzerine Van’a gelen ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı, yoğun ilgi ile karşılaştı. Aydın Perihanoğlu AVM de bulunan Emek Sinema Salonu’nda düzenlenen imza törenin Van hakı yoğun ilgi gösterdi. Halkın ilgisi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ünlü oyuncu Saçıntı, “Ben artık Mandıra Filozofu değil, Vandıra Filozofuyum” dedi. İmza töreninin ardından kısa bir açıklamada bulunan ünlü oyuncu Saçıntı, Van’ın görülmeye değer bir kent olduğunu belirtti. Van’a ilk defa geldiğini ve gördüğü manzara karşısında şaşırdığını dile getiren Saçıntı, “Uçakta Van’ı gördüğümde, gördüğüm o güzellik karşısında şaşırdım. Dünyada örneği ya yoktur, ya da çok azdır. O an o manzara karşısında ‘Van’ı görmeden ölmeyin’ diye bir tweet atmayı düşündüm. Van'ı çok çok beğendim. Sonra şehri gördüm ki İstanbul ve büyükşehirleri yakalayan betonlaşma hastalığı maalesef Van’ı da yakalamış. Ben buradan tüm Van halkına sesleniyorum. Ne olur kentinize ve kendinize sahip çıkın” dedi.

 

“BEN MANDIRA FİLOZOFU DEĞİL VANDIRA FİLOZOFUYUM”

Van halkının ilgisinin kendisini memnun ettiğini ifade eden Saçıntı, “Van halkının ilgisini bekliyordum. Ancak bu kadar beklemiyordum. Bu ilgiyi görünce kendilerine söyledim. Ben artık Mandıra Filozofu değil, Vandıra Filozofuyum” ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, "Van’da bir film çekecekmisiniz", sorusu üzerine Saçıntı, “Mandıra Filozofu filminin üçüncüsünü değil ama şartların ve imkanların el vermesi durumunda Van’da bir film çekmeyi istiyorum” şeklinde konuştu. Ünlü oyuncu Saçıntı’yı Vanlı sevenleriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Emek Sineması sahibi Eyüp Tolga Perihanoğlu ise, ”1963’ten bu yana hizmet veren Emek sineması olarak her zaman ilkler yaptık. Kentte sinema salonları açtıktan sonra birçok film için yapımcı firmalara ve oyuncalara ilimize gelmeleri için tekliflerde bulunduk. Bugün ünlü oyuncu Müfit Can Saçıntı ve Senarist Birol Güven bizleri kırmayarak ilimize geldiler. Emek sinemaları olarak amacımız sevilen bütün sanatçıları ilimize getirmektir. BU konuda çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan ünlü oyuncuyu Van’da görmenin mutluluğunu yaşayan Vanlılar ise Emek Sineması yetkililerine teşekkür ettiler. 

Editör: TE Bilisim