Van Valiliği tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘1. Van Kitap Fuarı’ hazırlıkları başladı.

29 Haziran 2009 tarihinde Van’daki görevine başlayan Vali Münir Karaloğlu, kentte düzenlediği festival ve kültürel etkinlik serisine bir yenisini daha ekliyor. Bu yıl 4’ncüsü düzenlenecek olan’ İnci Kefali Balık Festivali’, ‘Fekiye Teyran Festivali’, ‘Flamingo Festivali’, ‘Kanisipi Alabalık, Bal ve Ceviz Festivali’, ‘Artos Tırmanışı ve Gençlik Yürüyüşü’ ve ‘Su Sporları Festivali’nin ardından, ‘Bir Şarkı Bestele’, Van İran Film Günleri, Van Kedisi Podyumda etkinliklerini düzenleyen Van Valiliği, bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleyeceği ‘1. Van Kitap Fuarı’na hazırlanıyor.

 

23-30 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan Kitap Fuarı ile ilgili Vali Ali Paşa Toplantı Salonu’nda, Vali Yardımcısı Atay Uslu’nun başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Raşit Fidan’ın da katıldığı toplantıya Van Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüsamettin Öztürk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Kerem Acar, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu ve sektör temsilcileri’nin katıldığı toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.  Toplantı öncesi Vali Yardımcısı Atay Uslu, kitap fuarı ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YİNE VAN'IN YANINDA

Deprem sonrası Van’a yatırımların hız kazandığını belirten Uslu, bunlarla birlikte kültürel etkinliklerde yapmak istediklerini kaydetti. Mayıs ayında başlayacak festivaller ve kültürel etkinliklere kitap fuarının da ekleneceğini kaydeden Uslu “Bugün burada toplantıya katılan kurumlar ve sektör temsilcileriyle ilk kez düzenleyeceğimiz kitap fuarını daha iyi nasıl yapabilirizi değerlendireceğiz. Çünkü 1. Kitap Fuarı’nı yapma fikri oluştu. Şimdi bu fuarı nasıl daha iyi tanıtırız, insanları kitap almaya, kitap okumaya, fuara nasıl yönlendiririz onun çalışmasını yapacağız. İnşallah Van için güzel bir etkinlik olacak. Sayın Valimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden Van’a geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizde bu yıl 5. Kitap Fuarını düzenliyor. Biz onların tecrübelerinden istifade ederek, imkanların faydalanacağız. Onlar bize yol gösterecek, biz de onlarla çalışacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bize her konuda destek verecek”

 

YAZARLAR İMZA GÜNÜ İÇİN GELECEK...

Kitap fuarının Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın alt katında bulunan ve daha önce bir market olarak kullanılan mekan ile karşısındaki boş alanında olacağını bildiren Uslu; “Konferans salonu olarak da Ticaret ve Sanayi Odası’nın üst katındaki toplantı salonlarını değerlendireceğiz. Kitap fuarında sadece kitap satma olmayacak. Yazarların imza günleri ve söyleşi günleri de olacak. Ayrıca fuarın bir teması bir de onur konuğu davet edilecek” diye konuştu. Kitap Fuarı’nın düzenlenmesine destek vermek için gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanı Ali Yeşildal da bu yıl 5’ncisini düzenleyecekleri kitap fuarı ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Toplantıya katılan kurum ve sektör temsilcileri fuarla ilgili düşüncelerini aktardı.    Toplantıda ayrıca Van Kitap Fuarı’nın amacı ile daha Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarlarından görüntü ve fotoğraflardan oluşan bir de sunum yapıldı. 

Editör: TE Bilisim