Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan “İlmek İlmek Emek” sergisi sanatseverlerle buluştu.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Kadın ve Aile Merkezi tarafından hazırlanan ‘İlmek İlmek Emek” sergisi açıldı.

 

Sergi açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu, Genel Sekreter yardımcıları Mehmet Yaşar ve Salih Allahverdi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Muzaffer Aktuğ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz, Kadın ve Aile Merkezi Müdürü Elif Ünsal ve kadınlar katıldı.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, 250 kadın tarafından üretilen el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği salonları gezdi. Bir birinden güzel 500’e yakın resim, ahşap boyama, takı, tekstil, seramik ürünün bulunduğu sergi, davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

 

Sergi salonundaki eserleri tek tek inceleyen ve eserler hakkında bilgi alan Zorluğlu, “Sergiyi çok beğendim. Çok özel ürünler var. Her birinde el emeği göz nuru var. Ben buradan bu ürünleri, bu sanat eserlerini yapan tüm kadınları tebrik ediyorum. Kadınlar ne kadar üretken olursa, ülkemiz o kadar güçlü olur. Çünkü kadınlar bu ülkenin geleceğini şekillendirenlerdir” dedi.

Editör: TE Bilisim