ŞEHRİVAN HABER - Kentin Kültür Sanat ve Edebiyat anlamında hareketli bir süreç geçirdiği bir dönemde Vanlı İşadamı Akın Dinçer ve Tolga Yüksel eliyle Van Kültür Sanat Girişimi adında önemli bir girişim hayata geçirildi. Kültür Sanat anlamında birçok etkinliği destekleyecek olan bu girişimin vizyonu ve misyonu heyecan yaratırken girişim adına yapılan bir açıklama ile kapsam ve çalışmalara dair detaylar sunuldu.

SOSYO-KÜLTÜREL GÖSTERGELERE VURGU YAPILDI

VKSG adına yapılan açıklamada bu oluşum ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve coğrafi üstünlükleri sayesinde tarih boyunca birbirinden farklı medeniyetleri etkilemiş Van şehri, Anadolu coğrafyasının en önemli kentleri arasında yer almaktadır. Oldukça değerli bir özgeçmişe, eşsiz doğal ve kültürel özelliklere sahip olmasına rağmen maalesef sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel göstergelerde oldukça gerilerdedir.”

KÜLTÜ RVE SANAT ANLAMINDAKİ KALKINMAYA DESTEK OLUNACAK

Van Kültür Sanat Girişimi, İş insanı M.Akın Dinçer'in öncülüğü ve kültür sanat profesyoneli Tolga Yüksel'in koordinatörlüğünde kurulmuş, Van'ın sosyo-kültürel gelişmesine katkı sunmayı misyon edinmiş kar amacı gütmeyen bir sivil sosyal girişimdir. Van’da ve Van dışında yaşayan Van’a gönül vermiş entelektüel birikimden faydalanmayı amaçlayan Girişim, Van’ın ulusal ve uluslararası lobiciliğinin gerçekleştirilmesine kültür yoluyla destek vermek, Van’ın Kültür ve Sanat gibi alanlarda kalkınmasına destek olmak, yeni bir perspektif ortaya koymak gibi yakın plan misyonlar edinmiştir. Disiplinlerarası bir bakış açısıyla, bağımsız sanat mekanları yaratmak, bağımsız sanat kurumlarına destek olmanın yanı sıra bu girişimin asıl amacı Vakıf statüsüne dönüşerek Van Kültür Sanat Vakfı çatısı altında faaliyetlerini yürütmektir.”

DİNÇER: BİR HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Girişimin fikir sahibi ve girişimin kurucusu M.Akın Dinçer ise VKSG hakkında şu ifadelere yer verdi. ‘‘Uzun bir süredir üzerinde düşünüp tartıştığımız bir konuda harekete geçmiş bulunuyoruz. Amacımız bu girişim sayesinde Van’daki kültürel atmosferin bu sürecin bir parçası haline gelmesi ve ileride Van Kültür Sanat Vakfı’nın kuruluşunun gerçekleştirilmesi. Van’ın kültürel zenginliğin gelecek nesillere aktarılabilmesi en büyük sorumluluğumuzdur.’’ Girişimin koordinatörlüğünü üstlenen Tolga Yüksel, ‘‘Bu girişim Van’ın tüm kültür sanat gönüllülerini ileride tek bir çatı altında toplayıp kurumsal bir yönetişim hedefiyle Van’ı ulusal ve uluslararası kültür ve sanat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bir kent haline getirecektir. Girişim, Van’ın ulusal ve uluslararası lobiciliğinin gerçekleştirilmesine kültür yoluyla destek vermek, Van’ın Kültür ve Sanat gibi alanlarda kalkınmasına destek olmak, yeni bir perspektif ortaya koymak gibi yakın plan misyonlar edinmiştir.” dedi.

Girşimin kurucu M. Akın Dinçer; Multidisipliner bir bakış açısıyla, bağımsız sanat mekanları yaratmak, bağımsız sanat kurumlarına destek olmak öncelikli hedeflerimizden olacaktır. Kısa adı VKSG olan Van Kültür Sanat Girişimi, yıl içerisinde alacağı başvurularla Van’daki kültür ekosistemini destekleyerek yeni festivallere ev sahipliği yapmak amacıyla Van’ın kültür ve sanat yaşamına kalıcı ve uzun vadeli bir tohum ekme girişimi olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim