ŞEHRİVAN HABER - Genç yaşta önemli başarılara imza atan ve yabancı dilde iki önemli kitap ile Avrupa'nın önemli yayınevlerinde kitabı basılan Vanlı öğretim üyesi Önder Çakırtaş'a önemli bir ödül daha verildi.

Amerika’daki IGI Global International Publisher of Information Science and Technology Research Kurumu tarafından Yrd. Doç Dr. Önder Çakırtaş’a akademik dünyaya edebiyat alanındaki olağanüstü katkılarından ötürü Seçkin Bilim Adamı (Outstanding Scholars Award) ödülünü verildi.

 

IGI'DEN ÖZEL MESAJ

Kurum tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu ödül, keşfedilebilirliği teşvik eden ve araştırmacıları daha büyük küresel topluluklara bağlayan editörleri ve olağanüstü yetenekli yazarları onurlandırmak içindir. Modern araştırma ve akademik araştırmanın ardındaki itici güç olan IGI Global Outsatnding Scholars, küresel teknolojik ilerlemeyi ve akademik gelişmeyi teşvik eder. Çakırtaş’ın kendi araştırma alanına olağanüstü katkılarından ötürü, kendisine bu ödülü sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kendisine akademi dünyasına katkıları ve bilginin yaygınlaştırılması girişimlerinden dolayı çok teşekkür ederiz.”

 

 

ÖDÜLÜ ALAN 3'ÜNCÜ KİŞİ OLDU

Çakırtaş, ödül kapsamında belirli tarihlerde çeşitli araştırmalar yapmak üzere Amerika’ya davet edilecek. Üçüncüsü verilen ödül, Çakırtaş’tan önce Tayvan Ming Chuan University’nden Prof. Dr. Chia-Wen Tsai ve Amerika North Carolina Central University’den Doç. Dr. James E. Osler’a verilmişti. 

Editör: TE Bilisim