ŞEHRİVAN HABER:

Van Edebiyat Mahfili, ülkedeki birbirinden kıymetli yazar ve şairleri Van’da ağırlamaya devam ediyor. Edebiyat alanında kentte önemli çalışmalara imza atmayı sürdüren Van Edebiyat Mahfili, Cumartesi günü Yedi Güzel Adam şairi ve Van’ın damadı Cahit Zarifoğlu’nun kızı Betül Zarifoğlu’nu Van’da ağırlayacak.

VAN EDEBİYAT MAHFİLİ İKİ ÖNEMLİ İSMİ KENTTE AĞIRLAYACAK…

Türk şiirinin sevilen ismi Cahit Zarifoğlu’nun kızı Betül Zarifoğlu, 10 Eylül Cumartesi günü saat 18:00’de Van Edebiyat Mahfili iş birliği ve Edremit Belediyesi desteğiyle Van’da kitapseverlerle bir araya gelecek. Edremit Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek imza ve söyleşi programına ayrıca yazar ve şair Şakir Kurtulmuş da katılacak. Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Cahit Zarifoğlu’nun konuşulacağı programın moderatörlüğünü Prof. Dr. Zeki Taştan yapacak. Hem söyleşi hem de imza günü gerçekleştirecek olan yazar Betül Zarifoğlu ve Şakir Kurtulmuş’un kitapları okurlara ücretsiz olarak sunulacak.

BETÜL ZARİFOĞLU KİMDİR?

Betül Zarifoğlu, çocuk ve gençlik, çocuk öykü ve roman, deneme kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Karşıyım, Muga Zıpzıp, Muga Zıpzıp Ormanda olarak sayılabilir. Betül Zarifoğlu kitapları; Beyan Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Betül Zarifoğlu tarafından yazılan son kitap "Karşıyım", Beyan Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.

ŞAKİR KURTULMUŞ KİMDİR?

1958 Eskişehir doğumlu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü’nü bitirdi. 1977 yılından bu yana çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Yeni Devir Gazetesi’nde uzun bir süre ‘Sanat-Edebiyat’ sayfası hazırladı. 1980 yılında ‘Tin Yazıtları’ isimli bir edebiyat dergisi yayınladı. İnsan Yayınları’nın kuruluşunda görev aldı. Eskişehir’de lise öğrenimi sırasında arkadaşlarıyla birlikte ‘Fecir’ isimli bir duvar gazetesi çıkardı. Yönelişler, Mavera, Aylık Dergi, Edep, Türk Dili, Şiar, Temmuz, Ay Vakti, Ayine, Bir Nokta, Edebiyat Ortamı, Şehir ve Kültür, Yedi İklim dergilerinde şiir ve yazıları yayınlandı. Halen Çıra Yayınları bünyesinde Edebiyat Dizisi editörü olarak görev yapan Kurtulmuş, çeşitli okul ve belediyelerde düzenlenen edebiyat atölyelerinde dersler vermeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim