Eylemsizlik kararların konuşulduğu günlerden tam eylemsizliklere...

Allah huzurunda kainatın-ki sonsuz büyüklükte- yok edilmesi bile insan canının hiçe sayılmasından daha kolay olduğu bir hakikat var iken maalesef bu memlekette bir canın değerinin hiç bir şekilde önemsenmediği görülmektedir. O halde Allah'ın bu derece önem verdiği insan canına bu yönvericiler neden önem vermiyorlar. Acaba asıl gerçek, Din-i islamı gerçek manada hissetmemekten mi geçiyor?

Son bir kaç senedir silahların tetiklerine basılmadığı kimselerin hayatına kast edilmediği ortam ve projeler hazırlanırken bir anda insan canının yok sayıldığı ve cenazelerin gelmesine neden olan bu hiddetin vebalini neden mazlumlar ve avam ödemeye başladı?

Ey mü'mine kin ve adavet beseleyen insafsız adam!  Nasılki sen bir gemide veya bir hanede bulunsan, seninle beraber dokuz masum ile bir câni var.  O gemiyi gark ve o haneyi ihrak etmeye çalışan bir adamın, ne derece zulmettiğini bilirsin. Ve zalimliğini, semavata işittirecek derecede bağıracaksın. Hattâ bir tek masum, dokuz câni olsa; yine o gemi hiçbir kanun-u adaletle batırılamaz. (Bediüzzaman Said-i Nursi, Mektubat)

Diğer bir yerde

...o haneyi yakmak ve o gemiyi batırmak en azîm bir zulüm, bir hıyanet, bir gadir olduğundan; dâhilî asayişi ihlâl suretinde yüzde on câni yüzünden doksan masumu tehlike ve zararlara sokmak, adalet-i İlahiye ve hakikat-ı Kur'aniye ile şiddetle men'edildiği için, biz bütün kuvvetimizle, o ders-i Kur'anî itibariyle, asayişi muhafazaya kendimizi dinen mecbur biliyoruz. (Bediüzzaman Said-i Nursi, Emirdağ Lahikası)

Yüzleri genişlemiş ve deri üzerine deri kaplamış gibi nurdan uzak bir hal almış bu yöneticiler Kürtlere neden bu kadar tahammülsüzler? Neden kabullenemiyorlar? Elcevap; "ümmetin gerçek temsilcileri olan bu millete bir şekilde Amerika'nın ve Siyonistlerin de manüplasyon masajlarıyla saldırılması gerekmektedir de ondan." Çok ilginçtir elde zalim ve hakikaten terorist ISIS yani DAÎŞ gibi o manüplasyoncuların semeresi varken neden Kürtlere saldırı yapılır? Aslında mesele çok basit. Zalimler ortaktır ve dinleri sunidir.

Son yıllar onlara dokunulmadığı halde dokundular ve onlar her seferinde dokunduğu halde dokunmadılar. Akabinde üzerlerine ani bulutlar ile yağmurlanarak saldırıya maruz kaldılar.

Tepkiler ise sert oldu barış ortamı bozuldu mesajları ulaştı.

Allah muhafaza ölen canlar olursa ki oluyor da hem bu dünyada ve ahirette sorumlular kim olacak? Yüzleri kalkan gibi olan yönvericiler kendi can ve cananları ile mi bu savaşa giriyorlar yoksa başkasının canları ile mi?

Ey Müslüman Kürtler siz onlar ile muharebe etmeyin barışta ısrar edin mazlumlar ölmesin ve kıyamette sizin yüzünüzden kopmasın!

Çünkü dinimizde ve tüm değerlerde muharebe out barış in.