ŞEHRİVAN HABER - Koronavirüs ile mücadelede aşılama ile tam anlamıyla seferberliğin ilan edildiği ülke genelinde vakalar 5 binde seyrederken aşılamayı fazla yapan illerde düşüş aralıksız sürüyor. Bir ay öncesine kadar rekor vakaya sahip batı illerinde büyük düşüş sürerken Van ve bölge illerindeki büyük artış bu hafta da devam etti. Mayıs ayına kadar Türkiye'nin en iyi 5 ilinden biri olan ve takdir kazanan Van ise son 5-6 haftada çok büyük bir artışın olduğu iller arasında oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son açıklamasında kentin durumuna dikkat çekerken, bu hafta vaka sayısını en çok artıran illerden birisi olarak Van'ın da aralarında olduğu illeri açıkladı.

VAN EN ÇOK VAKANIN OLDUĞU 3'ÜNCÜ İL!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 100 bin kişide görülen vaka sayılarını duyurdu. Bu kapsamda en yüksek vaka görülen illeri açıklayan Bakan Koca'nın açıklamasında Van en çok dikkat çeken il oldu. 3 -9 Temmuz tarihlerinde illere göre koronavirüs kaynaklı vaka sayılarının paylaşıldığı haritada Van Siirt ve Bitlis'ten sonra en çok vakanın olduğu il olarak gösterildi. oldu. Bu kapsamda en fazla vaka sayısı 231,67 ile Siirt'te olduğu görüldü. Siirt'i Ağrı ile Bitlis takip etti. Van ise 100,41 vaka sayısı ile Türkiye'de en çok vakanın olduğu 3'üncü il oldu.

BAKAN VAN'IN DURUMUNA DİKKAT ÇEKTİ!

Aşılamada iyi durumda olan illerde aşılama kaynaklı mavi renge dönüşüm sürerken, vakanın az olduğu illerde ise büyük artış gözlendi. Türkiye'nin aşılama haritasını da paylaşan Koca, bu noktada Van'ın durumuna da dikkat çekerek: "Vaka sayısının geçen haftaya göre en çok arttığı ilk 5 ilimiz, Siirt, Ağrı, Hakkari, Antalya ve Van. Zaman kaybetmeden aşımızı olalım." dedi.

Editör: TE Bilisim