ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - İki yıla yakındır dünyanın genelinde etkili olan Koronavirüs (Covid-19) virüsü ile mücadelede Türkiye'deki bilim insanları Van Gölü suyunu kullanarak geliştirdikleri ilaçla büyük aşama kaydetti. Van Gölü suyundan oluşan sprey virüsün akciğerlere inmesini engelledi. Bilimsel olarak da ıspatlanan bu tedavi yöntemi gündeme bomba gibi düştü!

Koronavirüsün aşı koruyuculuğu dışında bir tedavisi olmadığı bilinirken illaç tedavisi ile ilgili önemli bir gelişme oldu. Öyle ki salgının seyri bile değişebilir. Bunun sebebi de bir burun spreyi oldu. O burun spreyi virüsün akciğerlerine inmesine engel oluyor. Üstelik hastalar hastalığı da daha hafif atlatıyor. Üstelik bu spreyi Türkiye'deki bilim insanları geliştirdi ve bu spreyin kaynağı da Van Gölü suyu.

VAN GÖLÜ SUYU İLE ŞİFA BULDULAR!

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün içindeki mineral zengini suyu virüse karşı ilaç olurken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız konuyla ilgili flaş açıklamlarda bulundu. Virüsü iyileştirmesi yönüyle gündeme bomba gibi düşen Van Gölü'nün şifalı suyunu hastaları üzerinde deniyen Cansız konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Van yöresinde gelen hastaların şöyle ifadeleri olurdu. Biz göle girdik şifa oldu, cilt hastalıklarına iyi geldi. Bu da bizi bazı alternatif çözümlere yönlendirdi. Bunun üzerine bazı hastalarda bu spreyi denemeye karar verdik. Covid'e yakalanan 30 hasta üzerinde bu sprey denendi, 30 kişide ise denenmedi. Üçüncü günden itibaren Van Gölü suyu ile hazırlanan spreyi kullanan hastalarda anlamlı derecede azalma tespit ettik. Bu hastaların hiç birisi de hastaneye yatmadı ve hastalık sürecini iyileşerek atlattı."

ATV'ye konuşan Prof. Dr. Cansız, Van Gölü suyunun kalabalık alanlara girmeden sıkılmasının da koruyucu olduğuna değinirken damlacık yoluyla bulaşan koronavirüs ile mücadelede bu anlamda spreyin önleyici ve iyileştirici olduğuna vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim