Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bugün 74 bin 846 test yapıldığını, 1233 kişinin pozitif çıktığını duyurdu. Son 24 saat içinde 22 kişi hayatını kaybederken, tedavisi tamamlananların sayısı ise 231 bin 971 oldu.

Ülkede toplam test sayısı 5 milyon 800 bin 88 olurken, vaka sayısı ise 250 bin 542 olarak kayıtlara geçti. Ağır hasta sayısı ise 686 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “11 Mart’tan bu yana tanı konmuş toplam hasta sayımız 250 bini geçti. Hastalığı yayma potansiyeline sahip aktif hasta sayısı 12 bin 575.Yeni hastaların büyük kısmı kolay iyileşebiliyor. Fakat yayılım, tedavisi zor ağır hasta sayısını artıyor.” ifadelerini kullandı. Vakalarda artış yaşanınca bazı yasaklar geri geldi.

YASAKLAR GERİ GELDİ

Sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmaması sonucu Türkiye‘nin birçok ilinde 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik yasaklar tekrar uygulamaya konuldu. Dün Ankara, Kastamonu, Kütahya, Eskişehir, Erzincan, Ordu ve Bursa’da da alınan yeni tedbirlerle birlikte Türkiye’de 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sınırlama getirilen kent sayısı 20’ye yükseldi. Ayrıca Bursa’da 65 yaş üstü vatandaşların gelin, damat ve sünnet çocuğunun birinci ve ikinci derece yakınları hariç düğün, nişan, nikâh, sünnet gibi etkinliklere katılması yasaklandı. 65 yaş üstü kişilerin sinema, konser, tiyatro, gösteri merkezi gibi yerlere girişine de yasak getirildi.

Editör: TE Bilisim