ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ- Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentte ortak yayın yapan radyo yayınlarına katılarak kentteki Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentte ortak yayın yapan radyo kanallarında yöneltilen soruları yanıtlayarak merak edilenleri tek tek yanıtladı. Vali Bilmez, kentte bugüne kadar 1100 kişiye test yapıldığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimizde testi pozitif çıkan vaka sayısı 50 civarındadır. Yoğun bakımda yatan hasta sayısı 11 kişi, entübe olan hasta sayısı 4'tür.  Bugüne kadar 3 hastamız hayatını kaybetti, 8 vatandaşımız da salgını yenerek sağlığına kavuştu" dedi. 

BİLMEZ: KENTTEKİ KARANTİNA ALTINDA OLAN KİŞİ SAYISINI DA AÇIKLADI

Vali Bilmez, kentte salgın nedeniyle şüpheli kişilerin kontrol altına alındığını ifade ederek şunları ifade etti: “Şüpheli olan vakaları eski Askeri Hastanesi, Eski İstanbul Hastanesi'ne alınıyor. İlimizde şu an enfeksiyondan dolayı rahatsız olan 190 civarında hastamız var. İçinde korona virüs şüphesi olanları da iki hastanemize alıyoruz" 

BİLMEZ: VAN’DAKİ 14 GÜNLÜK KİŞİSEL KARANTİNA SÜRECİNE DEĞİNDİ

Vali Bilmez, Van’da 14 günlük kişisel ev karantinası uygulanan kişilere değinerek, kişisel karantina altında olan kişi sayısını ifade ederek sözlerimi şöyle sürdürdü: "İlimize İstanbul’dan ve umreden gelen vatandaşlarımız ile kentteki vakaların temasta bulunduğu kişilere uygulanan ev karantinası uygulaması yürütüyoruz. Ev izolasyonunda itibariyle bulunan 13 bin vatandaşımız var. İzolasyon süreci olan 14 günlük süreyi tamamlayan vatandaşımızın sayısı ise 2 bin 561 kişidir" dedi.

Editör: TE Bilisim