Van'ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar’ın girişimleri sonucu yaz mevsiminde ilçeye 75 yatak kapasiteli devlet hastanesi yapılacak.

 

Çaldıran ilçesinde mevcut 25 yataklı devlet hastanesinin yanına inşa edilecek 75 yataklı yeni devlet hastanesi için proje çalışmaları tamamlanarak yapım ihalesine çıkılacağı ve yaz mevsiminde de inşaatına başlanılacağı belirtildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, belediye başkan vekili olarak görevlendirildikten sonra ilçede yapılması gereken gecikmiş ya da yapılmamış hizmetleri tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Tekin Durdur, “İlçemizin gelişmesi için kalıcı projelere ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bunlar arasında 25 yataklı ilçe hastanesi vardı. Bu hastanemiz Çaldıran ilçemiz için yetersiz kalmaktaydı. Vatandaşlarımız hastalarını Van iline veya diğer ilçelere götürmek zorunda kalmaktaydılar. Bunlar arasında maddi durumu ya da olanakları bulunamayanlar da vardı. İlçemizde 75 yataklı tam teşekküllü bir devlet hastanesinin yapımı için Sağlık Bakanlığımıza gerekli müracaatlarımızı yaptık. Kırguli mevkisinde bulunan devlet hastanemizin yanındaki hazine arazisini tahsis ederek gerekli altyapı çalışmalarının ardından ilçemizin kış koşullarına uygun şekilde 11 Mayıs 2017 tarihinde proje ihalesi yapıldı. Birkaç gün içinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapım ihalesi gerçekleştirilerek, yaz mevsiminde hastanemizin yapımına başlanacak. Mevcut 25 yataklı hastanemizle birlikte toplamında 100 yataklı tam teşekküllü bir hastane ile vatandaşlarımızın hastaneyle ilgili sorunlarını tamamen ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

 

İlçe halkı ise, yapılacak olan 75 yataklı yeni devlet hastanesinin tamamlanmasıyla başka il ve ilçelere gitmekten kurtulacaklarını ifade ederek, Kaymakam Dundar’a ilçeye kazandırdığı kalıcı projeler için teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim