Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dumansız Hava Sahası kapsamında Merkez de beş ve her ilçede bir ekiple (Emniyet müdürlüğü ve Kamu Kurum ve kuruluşlarının desteğiyle) çalışmalar devam etmekte. Dün yapılan denetimlere Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi çalışanları şube müdürleri ve Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Eker eşlik etti.

Denetimde kurallara uymayanlara çeşitli cezalar kesilirken, yasağa uyup kuralları yerine getirenlere Dr. Eker teşekkür etti. Van Halk Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Eker, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü hakkındaki kanunda yer alan maddeleri hatırlatarak, taksilerde A6, otobüslerde ve minibüslerde A5, işyerlerinde ise 50X70cm boyutlarında levhalarla uyarıların yapılması gerektiğini belirtti.

DR. EKER: KURALLARA ÇOĞUNLUKLA UYULDUĞUNU GÖRDÜK

Denetimlerin sonunda açıklama yapan Dr. Eker, tütün denetim ekibiyle gece ve gündüz çalıştıklarını belirterek, “Yaptığımız denetimler sonucunda halkımızın büyük çoğunluğunun kurallara uyduğunu gördük bu da bizi sevindirdi. Uymayanlara kanunların öngördüğü şekilde gerekli cezalar kesildi. Birçok kişi de uyarıldı. Kapalı alanlarda tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesinin önüne geçilmesi amacı ile yapılan denetimlerimiz hız kesmeden devam edecek.” Dedi.

Editör: TE Bilisim