Heyet, ilk önce İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’ı makamında ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Van'da yapılan sağlık çalışmaları konusunda bilgi verdi. Acar, Van'da sağlık kuruluşlarının birinci basamağının İl Sağlık Müdürlüğü olduğunu, ikinci basamağın Kamu Hastaneler Birliği, üçüncü basamağın da Halk Sağlığı Müdürlüğü olduğunu belirtti. Çalışmalar konusunda ortak kararlar doğrultusunda faaliyetlerini sürüklerini ifade eden Acar, Mali'yi internetten ve televizyon haberlerinden takip ettiklerini söyledi.
Ziyaretçiler, batılı ülkelerin doğal zenginliklerini sömürmelerinin Mali’de meydana getirdiği kayıplardan ve iç savaşın verdiği tahribatın boyutundan bahsetti. Heyet, bu bağlamda yüzde 90’ı Müslüman olan Mali halkına karşılıksız destek sağlamalarından dolayı Türkiye’nin desteklerini takdir ettiklerini, Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirttiler.
Yapılan konuşmaların ardından heyet Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat’ı ziyaret eti. Dr. Vural, ülkede son yıllarda sağlık yatırımları özellikle kamu hastaneleri anlamında yeni bir döneme girildiğini söyledi. Bu yeni dönemde büyükşehir hastanelerinin yapıldığını ifade eden Dr. Vural, “İlimiz de bu şehir hastanelerinin planlandığı büyük şehirlerden birisi. Diğer 4 ilin bölgesi olacak inşallah. Üniversite hastanemizle birlikte bizde de önümüzdeki günlerde Allah kısmet ederse toplam bin 400 yatak kapasitesine ulaşan bir sağlık kompleksi kurulacak. Şu anda bu hastanemiz mevcut 100 yataklı kapasite ile Van’da hizmet veriyoruz. Şu anda her türlü ameliyat ve tıbbı müdahale Van’da yapılıyor. Biz, birinci, ikinci, üçüncü basamak ve acil sağlık hizmetleri olarak üç ayrı başlık altındayız. İl Sağlık Müdürlüğümüzün ildeki bu üç birim arasındaki koordinasyonu sağlamak açısından hem de acil sağlık hizmetlerini yürütmek açısından bir görev tanımı var. Halk Sağlığı Müdürlüğü ise koruyucu sağlık hizmetleri ve birinci basamak sağlık hizmetlerini yürütüyor. Biz ise hastaneler hizmetini yürütüyoruz” dedi. Heyet daha sonra Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

 

Editör: TE Bilisim