Van'ın Başkale ilçesinde sağlık sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda konuşan Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Sakarya Uygulamalı Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden akademisyenlerin katılımı gerçekleştirilen sempozyumum verimli geçtiğini belirterek,"Biz iki yıldan fazla bir sürede pandemi ile mücadele ettik. Dönem dönem krizler yaşadık. Çok şükür bu sıkıntılı süreci atlattık. İlk defa ilçemizde pandemi sonrası genel bir değerlendirme fırsatı doğdu."dedi.

Başkale Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla, Sakarya  Uygulamalı Sağlık Bilimleri Üniversitesinde akademisyenlerin katılımı ile 'Başkale Herkes İçin Sağlık' sempozyumu düzenlendi. Anadolu Lisesi'nde düzenlenen sempozyuma Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yurdanur Dikmen,  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Sert, Dr. Öğretim Üyesi Özge Öner, i Arş Gör. Meryem Pelin, sağlık çalışanları ve vatandaşlar  katıldı.  Sempozyumda konuşan Kaymakam solak, anne-çocuk ilişkisi, halk sağlığı ve sağlık çalışanlarının pandemi sonrası psikolojisi gibi konuların gündeme getirildiği sempozyum 3 gün sereceğini belirtti.

Kaymakam Solak, "Biz iki yıldan fazla bir sürede pandemi ile mücadele ettik. Dönem dönem krizler yaşadık. Çok şükür bu sıkıntılı süreci atlattık. Sağlık çalışanları ile sürekli bir araya geldik. Filiyasyon aşılama gibi bir çok konuda pandemi ile mücadelede özverili çalışmalar oldu. İlk defa ilçemizde pandemi sonrası genel bir değerlendirme fırsatı doğdu. Sakarya’dan buraya gelen misafir hocalarımız ve bu sempozyumun olmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özge Öner, ise, anne ve çocuk ilişkileri arasındaki bağları güçlendirmeye yönelik konuları dile getirdi. Dr. Öğretim üyesi Öner," Burası Türkiye’nin en uç köşesi. Bizler bulunduğumuz bölgelerde çok yoğun çalışmalar yapıyoruz, ama görüyoruz ki buralara ulaşmak çok zor oluyor. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Buradaki bireylerle annelerle birlikte olmak çok güzel. Sağlık bir çocuk için annenin ne olduğunu biliyoruz. Anneleri bilinçlendirmek ve aynı zamanda anne ve çocuklarla çalışacak sağlık personeline psiko-sosyal anlamda güçlendirmek çok önemli. Bu tür çalışmalar toplumumuza ileri dönemde çok fayda sağlayacaktır."diye konuştu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Yurdanur Dikmen da, “Pandemiden sonra, yani iki yıl sonra yüz yüze ilk defa yapılan aslında çok özlediğimiz bilimsel bir toplantıdayız. Amacımız hem halka yönelik, hem de sağlık çalışanlarını desteklemek ve onlarla birlikte olmak yüz yüze bir etkinlik yapmaktı. Halka yönelik olarak en çok görülen şeker hastalığı yani diyabet. Strese neden olabilen kanser ve kanserden korunması ve yine bu bölgede en çok görülen brusella hastalıklarını ele aldık. Bu hastalıklardan korunmanın yolları ve halkın bilinçlenmesi ve sağlık çalışanlarının bilinçlendirilmesi konularını konuştuk." ifadelerini kullandı. Sempoyumda akademisyen ve katılımcılara teşekkür belgelerinin verildi.

Editör: TE Bilisim