ŞEHRİVAN ÖZEL - 2011 yılında yaşanan depremin ardından yıktırılan ve kampüs alanına taşınan hastanenin durumu yavaş yavaş netleşmeye başladı. Eski hastane yerine poliklinik açılması yönünde çalışmalar devam ederken, poliklinik ilk olarak semaver kavşağında bulunan Evvan alışveriş merkezi yerine taşınacak.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), deprem sonrası yıktırılan YYÜ Araştırma Hastanesi’nin mevcut yerine semt polikliniği açma çalışmalarını sürdürüyor. Hastanenin eski yerine semt polikliniği açılmasıyla kentin sağlık alanındaki ihtiyacı giderilmeye çalışılırken, hastane yeni bir karar alarak semt polikliniğinin ilk olarak kiralanan Evvan alışveriş merkezinin bulunduğu binada hizmet vereceği bildirildi. İlk olarak kiralık binada halka hizmet verecek olan semt polikliniğinin daha sonra hastanenin mevcut yerinde yapılacak olan yeni polikliniğe taşınması planlanıyor.

 

POLİKLİNİK İÇİN KİRALANDI

Hastanenin mevcut yerinde semt polikliniği açma çalışmalarını sürdüren YYÜ, ilk olarak hazır bir binaya geçme yönünde karar aldı. Bunun için aynı mevki üzerinde bulunan Evvan AVM yetkilileri ile görüşen hastane yönetimi bu konuda mutabakata vardı. Durumun netleşmesiyle birlikte Evvan AVM’nin şehrin çok acil ihtiyacı olan semt polikliniği olarak hizmet vereceği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ön sözleşmenin imzalandığı ve en kısa sürede polikliniğin burada hizmet vereceğini belirtti.

 

EN KISA SÜREDE AÇILIYOR

Kiralama işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Rektör Battal, “Şuanda poliklinik açacağımız binayı kiraladık. İleriki aşamada bizim kendi arazimiz üzerinde de bir poliklinik yapacağız. Bu binayı kiraladık, ön sözleşmede imzalandı. İnşallah en kısa süre içerisinde bu polikliniğimizi açmış olacağız. Eski araştırma hastanesine yakın bir mevkide açıyoruz bu polikliniğimizi. Tüm vatandaşlarımız o mevkiyi araştırma hastanesi olarak biliyor. Vatandaşlarımızın ayağı oraya alışmış başka yere alıştırmak istemiyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim