ŞEHRİVAN HABER 

Van’ın Saray İlçesine bağlı Sırımlı Mahallesi halkı 2002 yılından bu yana devam eden içme suyu sıkıntısının giderilmesini istiyor. Yılladır devam eden sorun mahalle sakinlerini mağdur ederken, konuyla ilgili bilgi veren vatandaşlardan Cafer Barlık, projede su sondajı için karar verildiğini belirterek, Devlet Su İşleri (DSİ) Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan sondajın ise bir türlü yapılmadığını söyledi.

BARLIK: YILLADIR SORUN ÇÖZÜLMEDİ 

Sırımlı Mahallesi’nde yaşanan sorun hakkında konuşan vatandaşlardan Cafer Barlık, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde karar verildi ve içme suyu sondajı projesi için de 2002 yılında karar çıktı. Ancak o yıllardan bu yana bu sorun çözülmedi. Devlet Su İşleri (DSİ) Van Bölge Müdürlüğünde sondaj makinası olmadığı için bu işlem gerçekleşmedi. Genel merkezle bir görüşme sağladık ve onlar da bize Antalya, Elazığ veya Erzurum tarafından sondaj makinası göndereceklerini söyledi.

“PROJE RESMİ GAZETEDE DE YAYINLANDI”

“İki tane sondaj vurulacaktı, sonra bazı nedenlerden dolayı işlem durduruldu. Şimdi de sondaj vurulması için bekliyoruz. Köyde şuan 3 tane su deposu var ama köyün su ihtiyacını karşılamıyor. Büyükşehir tarafından yapılan bir sondaj var ama suyu sağlıksız olduğundan dolayı kullanamıyoruz. Bu bahsettiğim proje resmi gazetede de yayınlandı. DSİ’de de sondaj makinası olmadığı için bir şey yapamıyoruz. Önümüz kış ve yetkilerden bu konunun çözümü için çağrı da bulunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim