Uzun yıllardır Van’ın iş dünyasında yer alan isimlerden birisi olan işadamı Ahmet Fidan, AK Parti’ye başvuran en güçlü isimlerden birisi olarak resmi başvurusunu AK Parti Van İl Başkanlığına sundu. Güçlü bir aday profili çizen Fidan, şimdiye kadar yaptığı hizmetleri şimdi siyasi mecrada sürdürmek istediğine vurgu yaparak, resmi başvurusunu sundu.

 

7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için başvurusunu sunun siyasetçilerden birisi de Van iş dünyasının önemli isimlerinden Ahmet Fidan oldu. Yıllardır Van’da hizmet sektöründe çalışan ve binlerce insanın istihdamına katkı sağlayan çalışmaların öncülüğünü yapan Fidan, AK Parti’ye güçlü bir giriş yaptı. Aday adaylığını İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte yapılan bir toplantıda resmiyete kavuşturan Fidan, “Yeni Türkiye yolunda ben de varım.” Dedi.

 

FİDAN: O ADIMLARI ATAN BENİM PARTİM!

Van milletvekili aday adaylığı başvurusunu Soğanda’ya sunan Fidan; konuşmasında şu sözlere yer vererek aday adaylığı ile ilgili değerlendirmeler yaptı; “AK Partiden Van milletvekilliği, aday adaylığı için başvurumu yapmış bulunuyorum. Bu amaç doğrultusunda, çıktığım yolda, beni yalnız bırakmayarak buraya gelmekle göstermiş olduğunuz teveccühe sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Her alanda olduğu gibi, siyasal platformda da, ülkeler arası rekabetin arttığı bir gerçektir. Bu güçler arasında yer almak, ülkemizi layık olduğu yere yükseltmek için, önce her fert kendi bulunduğu bölgede, inandığı değerler uğrunda çalışmaya, zaman kaybetmeden başlamalıdır. İlerleme kaydedebilmek için en önemli unsurlardan bir tanesi de, iç huzuru sağlayıp, gerekli güven koşullarını oluşturmaktır. Bu mealde, iktidara geldiğinden bu yana, en sağlam stratejileri oluşturan, en somut ve gerçekçi adımları atan benim partim, ak parti olmuştur. Bizde davasına inanmış insanlar olarak, hedefimize ulaşana kadar, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız.”

 

FİDAN’DAN HİZMET SÖZÜ

Konuşmasını bundan sonra verilmesi halinde kentine hizmet yapmak için çabalayacağı sözünü vererek sürdüren Fidan, ayrıca; “Şimdiye kadar gerek partimden, gerek devlet büyüklerimden ve de halkımdan tarafıma verilen görevleri layıkıyla yapmaya çalıştım. Yaşantımda ayrım yapmadan her bir vatandaşımı kendi öz kardeşim sayarak faydalı olmayı amaç edindim. Bundan sonrada bana verilecek görevleri, mekan, makam ve kişi ayrımı yapmaksızın, gerek partimde bir nefer olarak, gerekse mecliste vekil olarak sürdürmeye devam edeceğim. Bu coğrafya 700 yıldır Kürt, Türk, Acem, Laz, Çerkez ayrımı yapmaksızın bize vatan oldu. Bundan sonrada bu topraklarda huzur içinde yaşayabilmek ve neslimize mutlu bir gelecek bırakabilmek için, birlik içinde mücadele edeceğiz. Milletimizdeki bu çeşitlilik, hiç bir zaman, ayırıcı birer unsur olmayıp, tam aksine renk ve Kültür zenginliği olmalıdır. Biz mozaiğe ve kültürümüze, sonuna kadar sahip çıkmak suretiyle, yeni nesillere aktarmalıyız. Her şeyden önce hepimiz, bu vatanın evladıyız, ve ben bu vatanın evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu gururu, size daha çok hizmet etmek suretiyle, taçlandırmak istiyorum. Talip olduğum bu görev için, atığım ilk adımda, beni yalnız bırakmayan sizlere hizmet etmek için, elimden geleni yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine, söz veriyorum.” Dedi.

 

AHMET FİDAN KİMDİR?

6 Ağustos 1978 yılında Van’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Van’da tamamladı. Nahçivan Devlet Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduk. 3 dil bilen Ahmet Fidan 1999 yılından bu yana ticaretle uğraşmakta olup hizmet sektöründe çalıştı. Halen Van’da şirketlerinde 3 bin kişi istihdam eden Ahmet evli ve 4 çocuk babasıdır.


ŞEHRİVAN HABER - ERDAL ERBAŞ

Editör: TE Bilisim