ŞEHRİVAN SEÇİM: ÖNDER ALTINAL - AK Parti genel merkezi tarafından 24 Haziran seçimleri için aday olarak gösterilen 8 vekil adayı hafta sonu Van’a geldi. Seçim bürosu önünde partililerle bir araya gelen adaylar önemli mesajlar verdi. Adaylık sürecinden bu yana merakla beklenen AK Partili adaylar havalimanında büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Saat 13:00’te Van’a inen adaylar uzun süre şehir merkezine ulaşmak için bekledi. 8 milletvekili adayı ile birlikte eski vekillerin de katıldığı programda 1’inci sıra adayı Osman Nuri Gülaçar iddialı mesajlar verirken, “Oyumuzla oyunu bozalım” diyerek seslendi. İl başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise Van için 8-0 şeklindeki iddialı söylemi ile dikkat çekti.

 

24 Haziran seçimleri öncesinde Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti aday tanıtım toplantısının ardından, hafta sonu Van’a gelen 8 milletvekili adayı, partililer tarafından karşılandı. Havalimanında karşılanan adaylar konvoy halinde kent merkezine geldi. Seçim bürosu önünde toplanan partililere seslenen milletvekili adayları, hedeflerinin seçimlerden 8-0 galip gelmek olduğuna işaret etti. İşte gerçekleştirilen aday tanıtım programı ve vekil adaylarının Van’a mesajları...

 

TÜRKMENOĞLU: 2002’DEKİ HEYECAN VAR

 

Gerçekleştirilen aday tanıtım programında ilk olarak konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ilk olarak coşkulu karşılamaya teşekkür etti. Türkmenoğlu, “Perşembe günü Ankara’da aday tanıtım toplantımız yapıldı. O toplantıdan size Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Hizmete susamış tam 16 yıl geride kaldı. Partimizi kurduğumuz 2002’deki o heyecan bugün meydanlara yansıdır. Bu süreçte Türkiye büyük hizmetler gördü. Aynı şekilde şehrimizde çok büyük hizmetler gördü. Bu süreçte bizimle beraber olan siz dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

16 YILDA YAPILANLARI ANLATTI

 

Teşkilatlara teşekkür eden Türkmenoğlu şunları söyledi: “Van 16 yılda, geçmişte yapılan yatırımlardan kat ve kat fazlasını gördü. 2002’den önce Van’da 36 kilometre yol yapılmışken, bizim dönemimizde 500 kilometre yol yapıldı. Eğitim, sağlık ve daha birçok alanda bu şehirde önemli yatırımlar yapıldı. Sadece bir yılda 26 bin konut yapıldı. Bunları bize kazandıran Ak Parti hükümetine ve teşkilatına selam olsun.”

 

“169 İNSANIN HEPSİ ÇOK DEĞERLİDİR”

 

24 Haziran seçimlerinin yaklaştığına değinen Türkmenoğlu, “Aday adaylık sürecinde 169 güzel insan bu davaya hizmet etmek için aday oldu. Bu insanlar bir birinden güzel insanlardır. Nihayetinde genel merkezimizin yaptığı istişare sonucunda 8 güzel insan bugün burada bizimle birlikte. 8 insanımızla birlikte Van’ın geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Yeni milletvekili adaylarımızın dışında bugün aramızda değerli milletvekilimiz Burhan Kayatürk, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcımız Fatih Çiftci ve çok sayıda önceki dönemlerde görev alan arkadaşlarımızda buradalar.” Şeklinde konuştu.

 

TÜRKMENOĞLU: İNŞALLAH 8-0 ALACAĞIZ

 

Parlamenter sistemin seçimle birlikte biteceğini söyleyen Türkmenoğlu, başkanlık sistemin Türkiye’de artık hayata geçeceğine işaret etti. 2 seçimin önemli olduğuna işaret eden Türkmenoğlu şöyle konuştu: “Başkanlık seçimi için adayımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adayımızdır. Başkanımız bu şekilde seçeceğiz. Bunun için kapı kapı dolaşacak ve heyecanımız artacak. Diğer yandan başkanlık sistemi içerisinde bu şehri temsil eden 8 tane bu şehrin evladını da bu seçimlerde seçeceğiz. 24 Haziran seçimimizin startını buradan veriyoruz. Amacımız bu seçimde 8’de 0 ile seçimi kazanmaktır. İnşallah iyi emellerimiz neticesinde iyi sonuçları elde edeceğiz. Dünyada olduğu gibi Van’da da, Vanlıların umudu Ak Parti olacak.”

 

KAYATÜRK: 8 ADAYIMIZIN DIŞINDA BİR ADAYIMIZ DAHA VAR

 

Burada bir konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de ilk olarak tanıtıma katılan partililere teşekkür etti. Kayatürk, “Bugün inşallah Van’dan zafere gittiğimiz ilk gündür. Bir birinden kıymetli 8 adayımız var. Güzle dengeli, Van’ın tamamını kucaklamış ve karşılamış 8 Van’ın evladı var karşımızda. Ben bu isimler Van için seçen genel merkezimize ve Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. 8 adayımız Van’a bugüne kadar katsı bulunan ve Van için çalışan isimler var. Tüm bu değerli adaylarımızın yanı sıra Türkiye’nin, dünyanın ve mazlumların umudu olan bir adayımız daha var. O da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.” Şeklinde konuştu. Kayatürk son olarak seçimlerde kapı kapı dolaşıp, çalışacaklarını söyledi.

 

ÇİFTÇİ: SADECE VAN’IN SEÇİMİ OLMAYACAK

 

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ise Van’ın 24 Haziran’da Türkiye’ye sesleneceğini söyledi. Çiftci şunları söyledi: “24 Haziran Türkiye için önemli bir tarih. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte Ak Partililer olarak başımız dik ve anlımız ak. 24 seçimlerde de inşallah başarıya ulaşacağız. Liste başındaki Osman Nuri Gülaçar ve diğer tüm adaylarımızla birlikte inşallah kapı kapı dolaşarak, Van’da Ak Parti’nin güçlü çıkması için çalışacağız. Bu sadece Van’ın seçimi olmayacak. Tüm Türkiye’nin ve geleceğinin seçimi olacak. Bu inşallah herkese anlatacak ve güçlü vekillerimizle birlikte temsiliyeti daha güçlü olacak.” Çiftci zamanın az kaldığına değinerek teşkilatlar olarak çalışacaklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için önemli olan seçim için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

 

ÖZBEY: YAPSA YAPSA AK PARTİ YAPAR

 

Program 8 vekilin konuşmasıyla devam etti. Vekiller adaylarından ilk olarak konuşan Malik Özbey, gençler adına konuşmaktan onur duyduğunu söyledi. Özbey, “Mensubu olduğumuz partinin büyük lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi Ak Parti bir milletin aşk hikayesidir. Bizler bu yola hizmet için çıktık. Kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve milletimiz için bu yola çıktık ve ara vermeden yolumuza devam edeceğiz. Bu yolda birlikte yürürken, yeri geldiğinde direklere çıkan biz gençler Ak Parti’nin, evimizin asıl sahipleri biz gençleriz. Van’ın Türkiye’nin kalbi ve Doğu’nun incisidir. Van, Serhat şehridir. Hepinize teşekkür ediyorum. Unutmayalım yapsa yapsa yine Ak Parti yapar.” Diye konuştu. Ardından konuşan 7’ncis sıra milletvekili adayı Bilal Emre Yörük ise şunları söyledi: “Kutlu yürüyüşümüz mübarek olsun. Bu yürüyüşümüzde durmak yok yola devam.” Dedi.

 

KILIÇ: CUMHURBAŞKANIMIZI İLK TURDA SEÇECEĞİZ

 

Yılmaz Kılıç ise şunları söyledi: “Siyasetin birçok kademesinde yer alan bir kardeşinizim. Bu kutlu davada, bu listede bulunmaktan şeref duyuyorum. Bu kutlu davada Allah nasip ederse 24 Haziran’da davamızın lideri ve büyüğü olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda başkan seçeceğiz. Burada listede yer alan abilerimizi ve kardeşlerimizi Ankara’ya güçlü bir şekilde göndererek, Van’a çok daha yatırımlar yapılmasına olanak sağlayacağız.”

 

ORHAN: MİLLETİN İRADESİ ÜZERİNE İRADE YOKTUR

 

5’inci sıra milletvekili adayı Gülşen Orhan ise, “Bütün yol arkadaşlarım adına havalimanından adım adım yanımızda olan ve bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bu memleketin 8 evladı ile birlikteyiz. Rabbim bizleri size karşı mahcup etmesin inşallah. Biz biliyoruz ki milletin iradesi üzerinden bir irade yoktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2002 yılında bu davaya baş koyduğu yol bizlerle yola çıktı ve milletin iradesini hakim kılmaya çalıştı. Biz birlikte bunu birlikte ileriye taşıyacağız. O günden bugüne Van’a her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bizim bugün 2 hedefimiz var. Yeni bir yönetime ayak basıyoruz ve Cumhurbaşkanımızı birinci turda seçmeyi hedefliyoruz. İkinci hedefimiz ise mecliste çoğunluğu kılmak ve Van’dan 8 vekil ile Ankara’ya gitmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

KAÇMAZ: CUMHURBAŞKANIMIZI SEVİNDİRELİM

 

Milletvekili adayı Ebubekir Kaçmaz da programda bir konuşma yaptı. Kaçmaz şöyle konuştu: “Ben Van’da doğan, Van’da çalışan içinizden bir kardeşinizim. Ben Van’ı ve Van’da yaşayanları çok seviyorum. Allah nasip ederse 24 Haziran’da hep birlikte büyüyeceğiz. Biz 8 vekil adayınız olarak yerli ve gururlu adaylar olarak karşınızdayız. Van halkının nezdinden kabul gören isimler genel merkezden buraya gönderildik. Bu kez artık iş size düşüyor. Bu anlamda gerekli desteği sizin vermeniz gerekiyor.” Cumhurbaşkanın Van’a büyük ilgi duyduğunu aktaran Kaçmaz şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın Van’a yaptığı yatırımları hepimiz çok iyi biliyor ve görüyoruz. Ancak Cumhurbaşkanımız Van’ın seçim sonuçlarından çokta memnun değil. Bu konuda bize sitem etti biraz. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı sevindirelim ve 8 adayımızı Ankara’ya gönderelim.”

 

ARVAS: SİZE BİR TANE SEYİT LAZIM

 

Bir konuşma yapan 3’üncü sıra milletvekili Abdulahat Arvas ise, “Malumunuz Türkiye 100 yıla yakın bir süredir bir cumhuriyet sistemi ile yürütülüyor. Bu sistem bizi bir yere götürmedi ve bu gömlek bize dar geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde yeni bir yola girmiş olduk. Bir noktaya dikkat çekmek isterim. Eğer ki biz Cumhurbaşkanımıza başkanlıkta oy verirsek, ancak milletvekillerimiz oya vermezsek, cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmiş olmayız. Bizim güçlü bir meclisle Ankara’ya gitmemiz gerekiyor.” Dedi.

 

KARTAL: BEN TÜM VAN’IN ADAYIYIM

 

Programda konuşan İrfan Kartal tanıtım toplantısına gelen partililere teşekkür etti. Kartal şunları söyledi: “24 Haziran’da yapılacak büyük seçimin Van’a ve ülkemize hayırlı olsun. Biz bu seçimde benimle birlikte 7 adayımızla sizlerin karşısında olacağız. Sizler bizi çok iyi tanıyorsunuz. Bizler sizlere hizmet etmek için yola çıktık. Ben burada baktığım zaman sizleri tanıyorum. Biz size hizmet etmek için varız. Ben bütün Van’ın adayıyım. Sizin için elimizden gelen hizmeti yapacağı. Başka bir niyetimiz yok. Kinyas Kartal’ın bıraktığı yerden devam edeceğim. Sizlerden büyük destek bekliyoruz. Kapımda, telefonumda sizlere her zaman açıktır. 16 yılda çok büyük yatırımlar yapıldı ve bu yatırımlar devam edecek. Van’ın yatırım ve sorunlarının takipçisi olacağıma dair sizlere söz veriyorum.”

 

GÜLAÇAR: VAN’I VANLILARA EMANET ETTİ

 

Tanıtım programında son olarak konuşan Ak Parti birinci sıra milletvekili adayı Osman Nuri Gülaçar, konuşmasına Kürtçe ve Türkçe selamlama ile başladı. Gülaçar, “Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim, Van’ı Vanlılara emanet ettiğini söyledi. Medeniyetler beşiği Van’ımız tarihi bir öneme sahip, binlerce yıldır birçok kültürün kesişim noktası olmuştur. Bu kadar kıymetli bir şehrin kıymetli halkına birbirinden kıymetli isimler hizmet edecek inşallah. Adaylarımızın açıklandığı günden beri çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Van’ımızı temsiliyet noktasında elinden geleni yapacak, halkın içinden, mütevazı, dinamik abilerim ve kardeşlerim var.” İfadelerine yer verdi.

 

“VAN’IN ÇEHRESİ DEĞİŞMEYE BAŞLADI”

 

Gülaçar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Van’ı Van yapan değerlere uzak, Vanlılara uzak, dinimize, değerlerimize kültürümüze uzak, aşiretlerimize yabancı, ilçelerimize yabancı, sokaklarımıza yabancı bir tek isim bile yok aramızda. Yani Emi reye xwu bidina xwe, oyumuzu kendimize vereceğiz. 16 yıllık AK parti iktidarında Van tarihi önemine binaen birçok hizmet gördü. Yeni yolları, hastaneleri, okulları, alt yapıları ve birçok hak ettiği hizmeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gördü. Son bir yılda merkez ve tüm ilçelerde yapılan hizmetlerle Van’ın çehresi değişmeye başladı. Ancak bunlar yeterli mi? Yetmez. Van halkı hak ettiği hizmeti görmeye devam edecek.  Bizler sahici ve samimi insanlarız, bu hizmetler Türkiye tarihinde görülmemiş hizmetler olmasına rağmen Van’ın daha iyisini hak ettiğine inanıyoruz.”

 

GÜLAÇAR: BİRÇOK YOL DENEDİLER

 

Türkiye için normal zamanlardan geçilmediğine işaret eden Gülaçar, “Birçok yol denediler,  Önce güzelim şehirlerimizde hendekler kazarak bizi kaosa sürüklemek istediler. Binlerce 15-16 yaşında çocuklarımızı heba ettiler.  Kendi iktidarlarını ayakta tutmak için hayatlarının baharındaki çocuklarımızı kandırdılar, kendi vahşi emellerine alet ettiler. Bizim çocuklarımız bizim gençlerimiz bunları hak etmedi. Onlara en güzel imkanları sunarak ülkemizin önemli mevkilerine getireceğiz ki memleketlerine hizmet etsin. Hendek siyaseti sizlerin basiretiyle yerle bir oldu. Oyunları bozuldu. Hendekte başaramadıklarını 15 Temmuz darbe girişimi ile bir daha denediler. Şer ittifakları devletin kılcallarına sızarak tüm imkanları kullandılar. Halkımızın üzerine tanklarla uçaklarla saldırdılar. Ama Rabbimize hamdolsun sizler bu oyunu da bozdunuz. Canlarınızı ortaya koyarak bu oyunu da boşa çıkardınız.” Dedi.

 

“BU OYUNU OYLARINIZLA BOZACAKSINIZ”

 

24 Haziran’da “bu oyunu bozacaksınız” diyen Gülaçar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi de küresel güçler Türkiye ekonomisini hedef aldılar. Kendilerini dünyanın efendileri ilan eden bu emperyalistler ekonomimize yani bize bir operasyon çekiyor. Ama sizler Allah’ın izniyle 24 Haziran’da bu oyunu da oylarınızla bozacaksınız. Sizler bu oyunları bozdukça Cumhurbaşkanımızla birlikte bizler de size hizmet etmeye devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Cumhurbaşkanımız seçim beyannamesinde ülkemiz için birçok önemli proje açıkladı. 16 yılda yapılan yatırımların üzerine Türkiye’yi şahlandıracak projeleri anlattı. Sağlıktan turizme eğitimden kültüre tarımdan hayvancılığa endüstriyel üretimden dijitalleşmeye birçok alanda mega yatırımlar olmaya devam edecek. Van’ımız için de Cumhurbaşkanımızın birçok müjdesi var. Kısa zamanda Van’ın kanayan yaralarından biri olan işsizlik problemleri çözülecek inşallah. Yakın zamanda çevreyolu projesi hayata geçirilecek. Erciş devlet hastanemiz yakın zamanda açılacak inşallah. Daha birçok proje seçimlerin hemen ardından icra edilecek.”

 

SÜRECE DEĞİNDİ VE KONUŞTU

 

Gülaçar, “Aziz Vanlılar, Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Tarihi zamanlar yaşıyoruz. Türkiye'yi yolundan döndürmek için ne tür oyunlar çevirdiklerini hepiniz çok iyi görüyorsunuz. ‘Tayyip Erdoğan'ı verin diyorlar. Verecek misiniz? Türkiye'den vazgeçin, Türkiye büyümesin, kalkınmasın diyorlar, vazgeçecek misiniz? Biz Kürtler ve bu bölgenin insanları, bu toprakların kaderini belirleyen tüm tarihi süreçlerde her zaman en kritik adımları attık. Üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirdik. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi 16 Nisan referandumunda sizler bu ülkenin kaderini belirlediniz. 15 Temmuz’da bu meydanları yine sizler doldurunuz. Canlarınızı ortaya koydunuz ve yine bu ülkenin kaderini değiştirdiniz.” Şeklinde konuştu.

 

GÜLAÇAR: VAR MISINIZ?

 

Gülaçar konuşmasını şöyle tamamladı: “Daha önce Afganistan’da Irak’ta ve Suriye’de yaptıklarını şimdi bizim topraklarımız da gerçekleştirmek istiyorlar. Bu plan büyük bir plan. Küresel güçlerin ilk hedefi ülkemizi ekonomik kriz ortamına sürüklemek. Daha sonra kaos oluşturmak ve nihayetinde de işgal etmek olacaktır. Bizler bu toprakların sahipleri olarak aynı gemideyiz. Gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Bizler 24 haziranda Allah’ın izniyle açılan delikleri kapatacağız. 24 Haziran hem Türkiye için hem Van halkı için yeni bir milat olacak. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için, Hep birlikte kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Sandıklarımıza sahip çıkmaya var mısınız?”

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim