AK Parti’de aday adaylığı için alınan başvuruların son gününde şimdiye kadar adından çokça söz edilmeyen Prof. Dr. Ömer Çaha başvurusunu yaptı. Kapsamlı özgeçmişi ve başarı dolu bir kariyer ile Van’a gelerek kulisleri hareketlendiren Çaha, bu zamana kadar edindiği tüm tecrübeleri şimdi Van için kullanmak için Van’a geldiğini söyledi.

 

AK Parti’nin 7 Haziran seçimleri için başvuruları sürerken, Erciş doğumlu bir isim olan Prof. Dr. Ömer Çaha da başvuru yapan isimlerden birisi oldu. Ak Parti kulislerinde günlerdir ismi anılan Çaha, başvurusunu dün itibariyle yaparken, Vanlı profesörün kariyerindeki önemli çalışmaları da dikkat çekti. İl başkanlığında düzenlenen bir basın açıklaması ile başvurusunu duyuran Çaha, adaylığı ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; 12 yıldır çok önemli değişim ve dönüşümlerin olduğu bir Türkiye’var. Ak Parti yönetimi altında devrim sayılabilecek değişimler yaşandı. Her alanda çok önemli reformlara imza atıldı. Ama şimdi bir dönemeçteyiz. Türkiye’nin yeniden koalisyon dönemine dönmemesi için acilen başkanlık sistemine geçmesi gerekiyor.” Dedi.

 

PROF. DR. ÖMER ÇAHA KİMDİR?

Ardından kariyeri ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulunan Çaha, şu ifadeleri kullandı; “Ben de siyaset profesörüyüm ve başkanlık sistemi ile ilgili çalışmalarım var. Erciş’te doğdum. Sosyoloji bölümünü bitirdim. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında doktora yaptım. 2 yıl başbakanlık uzmanı olarak çalıştım. Bilkent’te araştırma görevlisi olarak başladım. Kırıkkale Üniversitesi’nde Yrd. Doç. olarak çalıştıktan sonra daha sonra Fatih Üniversitesi’nde çalıştım. 2012’ye kadar bölüm başkanlığı ve dekanlık yaptım. Değişik çalışma alanlarım var. Genel olarak Türkiye’nin siyasal yapısı, demokrasi, sivil toplum, kadınlar hakkında çalışmalarım var ve 30’a yakın kitap yazdım. Şu an dünya bankasının desteklediği bir projeyi de tamamladım ve kitaplaştıracağım. Malum olduğu üzere bir haftadır kadın konusu Türkiye’nin gündeminde. Özgecan cinayeti ile birlikte Türkiye çok ciddi bir sorunla yüzleşmeye başladı. Biz toplum olarak bunu tartışırken üç gün içinde 2 kadın cinayeti daha işlendi. Dolayısıyla çok önemli meselelerimizden birisi bu. Ben de bu kadın hakları konusunda mücadele eden birisiyim. Deniz Feneri’nde gönüllü olarak çalıştım. Aynı zamanda cumhurbaşkanımızın yer aldığı KADEM’in kurucularındanım. Uzun zaman akademide çalıştım. Bu bilgi ve tecrübelerimi eğer teşkilatımız, halkımız uygun görürse siyasete aktarmayı istiyorum.” Dedi. 


ŞEHRİVAN HABER – YUNUS EMRE AYKAÇ

Editör: TE Bilisim