AK Parti’nin milletvekili aday adayı Ayhan Fidan ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Aday adaylığını açıkladıktan sonra AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyaret etmeye başlayan Van’ın önemli işadamlarından Fidan, Van’ı en iyi bilen isimlerden birisi olduğunu belirtti.

 

Ayhan Fidan, aday adaylığı ziyaretleri kapsamında Tuşba Belediyesi, AK Parti Gürpınar ilçe başkanı Halit Toktaş, Gevaş İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, Çatak İlçe Başkanı Tahsin Babur, Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı ve yönetimlerini ziyaret etti.

 

Burada kenti iyi bildiğine vurgu yapan Fidan, her kademesinden geçtiği iş hayatında ve siyaset kademelerinde önemli tecrübeler edindiğine vurgu yaparak bunu Van için kullanacağına değindi. Fidan; “Bu memleketin sorunlarını en iyi bilecek ve çözüme dönüştürecek isimlerden birisi de benim. Ben sokaklarda boyacılık da yaptım, lokum da sattım, en iyi yerde iş yerimde oldu. Yani her katmanda bulundum. İşin içinden gelen birisi olduğum gibi siyaset de aynı tecrübeyi yaşadım. Siyasete AK Parti ile başladım, meclis üyeliği yaptım, çeşitli kademelerde bulundu. O yüzden bu partiyi yakından bilen bir isimim. Tüm bu tecrübelerden sonra milletvekili aday adayı oldum. Haliyle hem Van siyasetini hem sorunlarını bilen bir isim olarak çözüme yönelik de tüm konularda bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Biz Ticaret Odası’nda da uzun süre meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı da yaptık. Esnafa da uzak bir isim değiliz.” Dedi.

 

KAPIKÖY’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!

Bir diğer ziyaretinde en çok ilgilendiği konulardan birisi olan Kapıköy meselesi üzerine de değerlendirmelerde bulunan Fidan, bu konuda herkesin emeği olduğuna değinerek; “Kapıköy Sınır Kapısı bize vekillik verilse de verilmese de bizim davamız olacaktır. Üstelik sadece bizim de değil hepimizin davasıdır. Şimdi kapı üzerinde birçok söylenti var. Herkes ben yaptım olayına getiriyor. Ama olayın bu hale getirmesinde herkesin katkısı oldu. Van’da yaşayan herkesin katkısı oldu. Geçen Tahran’daydık. Orada da güzel anlaşmalar da oldu. Yolu Türkiye yapıyor. Güzel gelişmeler var. İnşallah TOBB kapıyı da bitirirse Türkiye’de ilk kez tek gümrüğe geçeceğiz. Hayırlısı ile transit geçiş de açılmış olacak.” Dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim