Ak Parti'de 7 Haziran seçimlerine giden yolda Ak Parti'nin sürpriz hamlesi illerdeki Sivil Toplum Örgütlerinin görüşlerini almak oldu. Geçtiğimiz haftalarda aday adaylarını parti içindeki delegelere soran ardından da çalışmalar ile aday adaylarını minimum sayıya kadar eleyen AK Parti'de başbakanın da katılacağı üst kurul öncesi bu kez Van'daki STK'ların görüşleri alındı.

Bugün gerçekleştirilen STK seçiminde 1496 STK temsilcisi oy kullanırken, oylamada bazı aday adaylarına büyük ilgi vardı. AK Parti'de 17.00 itibariyle son bulan ve hemen Ankara'ya gönderilen seçim sonuçları ile ilgili bilgi verilmezken gün boyunca devam eden seçimde Vanlı işadamlarından Ayhan Fidan'a ilgi büyük oldu.

Van'da bir çok STK'da görev alan Fidan, gün boyunca seçime gelen STK temsilcilerinin ilgi odağı olurken, halen şanslı görülen isimler arasında desteği en çok alan isimlerden biri olarak ön plana çıktı. Oy kullanmaya gelen bir çok STK temsilcisi de STK kökenli Fidan'a açık desteğini belirtirken, oylarında da bunu sandığa yansıttıklarını dile getirdi.

 

STK'LARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Seçim boyunca kalabalık kitlelerin tebriğini ve başarı dileklerini alan Fidan ilgiden memnun kalırken, Fidan'a desteğini açıkça dile getiren bir STK temsilcisi: "Öncelikle AK Parti'nin STK'ların da fikrini alıyor olması demokrasiye ciddi katkılar sunacaktır. Yıllardır sadece aday adaylığı sırasında ziyaret edilen STK'lar bu kez gerçekten işin içine girdi. Bu kentin sorunlarını belki de en iyi bilen mercilere ilk kez AK Parti bir fikir sordu. Biz bu nedenle mutluyuz ve oy kullanmaya da büyük bir gururla geldik. Oyumuzu kullanırken de bizi bilen ve bizim sorunlarımıza derman olacak isimlerden yana oy kullandık. Bu anlamda Ayhan Fidan'a açık desteğimizi söylemekten çekinmiyoruz. Zira o da bizim gibi bu işlerde kavrulan bir isim. Van'ın sorunlarını da biliyor. İnşallah yolu açık olur." dedi.

 

O BU İŞİ ÇÖZER!

Bir diğer isim ise: "Fidan diğer adaylara nazaran genç yaşına rağmen önemli görev ve kademelerde kendisine yer buldu. İran konusundaki temasları çok önemli. Van TSO yönetimlerindeki görevlerinde kendisi ile bir çok sorunun çözümü noktasında dirsek teması kurduk. Onun hem kötü giden ekonomiye hem de sınır ticaretine direk katkı sunacağına inanıyoruz. Kendisine şans diliyorum." dedi.

Fidan gün boyu gördüğü ilgiden duyudğu memnuniyeti dile getirirken, oylama sonrası Şehrivan'a yaptığı değerlendirmede: "Bugün uzun yıllarca belki de çoğu platformda bir araya geldiğimiz adayların oylarını almak için bir araya geldik. İnanılmaz derecede büyük ilgi gördüm ve çok mutlu oldum. Arkadaşlarımın hepsinin ayrı ayrı tepkileri çok olumluydu. Bu noktada bana olan teveccühlerini dile getirip benden yana oy kullanmaları elbette ki sevindirdi. Umarım bu dostlarımın ve Van'ı en iyi bilen bu kuruluşların desteğini sonuna kadar götürüp en iyi temsiliyeti sağlayabiliriz. Allah yardımcımız olsun." dedi.

 

Yapılan değerlendirmeler ile Fidan'ın temayülden ciddi bir farkla çıkacağı STK'ların ortak görüşü olarak dile getirilirken, Fidan'ın seçimleri zirvede tamamlayacağı da STK temsilcilerinin ifadelerine yansıdı.

 

VEYSEL İZGİ 

ŞEHRİVAN HABER

Editör: TE Bilisim