Dün gece sosyal medya sitesi Twitter üzerinden Salı günü gerçekleştirilecek olan Grup Toplantısında 5 büyükşehir ve 5 ilin adayını açıklayacağını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü konuşmasında bu isimleri kamuoyu ile paylaştı.

 

AK Parti'nin Grup Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da gerçekleştirilen miting, komşu illerle ilişkiler gibi bir çok konudan bahsettiği toplantıda beklenen açıklamayı yaptı. Uzun süredir merakla beklenen belediye başkan adaylarını açıklaması beklenen Başbakan Erdoğan 5 büyükşehir ve 5 ilin başkan adaylarını açıkladı. Bu günlerde yoğun bir çalışma ile komisyonlarda aday adaylarını belirleme hazırlıklarını yapan ve bir çok ilde de kamuoyu yoklamalarını sürdüren AK Parti'nin kalan adayları ise Cuma günü açıklaması bekleniyor.

 

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI

Erdoğan adayı açıklarken şu ifadelere yer verdi; "Biz bugün belediyeleri ve adayları tanıtacağız. Bu adaylarımız kendi illerinde geniş çaplı tanıtımlarla süreçleri devam ettirecekler. Önümüzde 4 aylık bir süreç var ve bu 4 ayın iyi değerlendirilmesi lazım. zaten biz Cuma günkü toplantımızda da kampanyalardan da bahsedeceğiz ve o gün de adayları açıklayacağız. 1 Aralık memurların son istifa günü. Partimizde görevli olup da aday olmayı düşünenler için de son gün. Çeşitli istifa gün gerektiren kurumlar için de son gün. O yüzden bu arkadaşlarımızın da teşkilatla koordineli olarak istifa etmeleri gerekmektedir. Teşkilatta da kimlerin istifa etmesi gerektiğini il başkanların yakından takip etmesi gerekiyor. İllerimiz, ilçelerimiz, belediyelerimiz ve il genel meclis üyelerimiz belli oldukça bir takvim çerçevesinde bu isimleri tanıtmaya devam edeceğiz. Her zamankinden çok daha hassas ve ince bir aday belirleme yöntemi takip ediyoruz. Bu çalışmayı hiç bir siyasi partinin yapmış olacağına inanmıyorum. Gece 1'lere kadar biz bu isimler üzerinde çalışıyoruz. Gerek üst kurulumuzla, gerek siyasi ve hukuk işleri ile, gerek seçim işleri başkanlarımız, gerekse de gençlik kolları, kadın kolları, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları ile 11 kişilik bir ARGE ekiple çalışıyoruz. Bu üst kurulla beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her açıdan kendi iç muhasebemizi yapıyoruz. Temayül yoklamalarımız da zaten elimize geldi. Bunları da değerlendiriyoruz. Bunun dışında bir çok yerde yaptığımız kamuoyu araştırmalarını tekrar perdeye alıyoruz. Bunun dışında bir kaç ay önce yaptıklarımızı da mukayeseli olarak inceliyor ve tekrar incelenmesi gerekiyorsa yine çalışmalarımızı yapıyoruz. Belediye başkanı çıkardığımız yerleri de çıkaramadığımız yerleri de mercek altına yatırıyoruz. Başkanların olmadığı yerlerde en iyi adayları tespit etmeye çalıştık ve bunun için de çok sayıda yöntem kullandık. Elbette teşkilatımızın buradaki tavrı ve kanaati bizler için çok önem arzediyor. Adaylarımızda aradığımız kriterleri daha önce ifade ettiğimiz gibi bu cuma yapacağımız genişletilmiş il başkanları toplantısında eraflıca izah edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Başbakan Erdoğan'ın bugünkü konumşasında ilk olarak açıkladığı isimler şu şekilde oluştu:

 

İL OLAN BELEDİYELER: 

GÜMÜŞHANE                     : ERCAN ÇİMEN

BARTIN                              : DR. SEYFETTİN TALAY 

KIRŞEHİR                          :  YAŞAR BAHÇECİ (MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI)

AMASYA                            : CAFER ÖZDEMİR (MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI

AFYONKARAHİSAR       : BURHANETTİN ÇOBAN (MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI)

 

BÜYÜKŞEHİR OLAN BELEDİYE ADAYLARI: 

KAHRAMANMARAŞ         : FATİH MEHMET ERKOÇ

ESKİŞEHİR                        : HARUN KARACA

KAYSERİ                           : MEHMET ÖZHASEKİ

KONYA                               : TAHİR AKYÜREK

ANKARA                           : MELİH GÖKÇEK 

 

VANDA KİM OLACAK?

Bu isimlerin dışında bir çok isim üzerinde de çalışmalarını yürüten Başbakan Erdoğan kalan isimlerle ilgili ise Cuma günkü il başkanları toplantısında bir açıklama yapması bekleniyor. Şu sıralar Burhan Kayatürk isminin ağırlıklı olarak anıldığı Van'da bu toplantıda açıklanacak iller arasında yer alıyor. 

 

AYRINTILAR GELİYOR...

ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim