Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) ayağına kurşun sıktığını ifade ederek, AK Parti giderse bundan en çok zarar görecek olanın BDP olacağını söyledi.
Van’daki gezi ve incelemelerini sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ile birlikte sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Osman Nuri Gülaçar, BDP’nin ayağına kurşun sıktığını dile getirdi. AK Parti’yi daha çok savunması gereken kitlenin BDP olması gerektiği yerde BDP’lierin kadınlara saldırarak, gençlerimize saldırarak AK Parti’yi yalan dolan ithamlarla suçladığını anlatarak, “AK Parti giderse bundan en büyük zararı görecek olan BDP’dir. Bugün AK Parti dışında bir partinin iktidara gelmesi demek, çözüm sürecinin bitmesi demektir. Ülkenin tekrar o huzursuz ortama dönmesi demek olacaktır. İnanın bunun olması için can atan o kadar düşman var ki. BDP’nin de bu konuda diğer partilere oranla bunu daha çok sahiplenmesi gerekirken, daha çok çanak tutuyor. AK Parti bu ülkenin geleceğidir. Çocuklarımızın geleceğidir” dedi.

AKTAY: AK PARTİ BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR

Gülaçar, yaptığı konuşmanın ardından köylerdeki seçim çalışmalarına devam etmek için bulunduğu yerden ayrılırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay ise katılımcılara çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin bu ülkenin sigortası olduğunu anlatan Aktay, “Bu ülkede geçmişte ne sıkıntılar yaşadığımızı hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Ama AK Parti atılan atımlarla dünyada söz sahibi ülke haline gelmiştir. AK Parti hükümetleri eli ile yapılanları aklı selim hiçbir insan inkar edemez. Aynı şekilde belediyecilikte de yapılanları tüm illerimizde görmekteyiz. Güzel bir Van istiyorsak, gençlerimizin iş aş sahibi olmasını istiyorsak AK Parti’ye her alanda sahip çıkmamız gerekiyor. Her seçim döneminde AK Parti’ye ve Başbakanımıza yapılan komploları görüyoruz. Bu ülkeyi kaosa sürüklemek için gezi eylemleri ile başladılar, 17 Aralık operasyonları ile götürmeye devam ettiler. Yetmedi ses kayıtları montajlar gibi birçok kirli oyunun içerisine girdiler. Çok şükür halkımız bunun ne anlama geldiğini çok iyi okuyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından toplantı katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim