AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Van Büyükşehir Belediye Başkan adayları ve teşkilat üyelerini hedef alarak yapılan taşlı saldırıyı, ardından büyükşehir başkan adaylarının evine atılan ses bombaları ve AK Parti Gevaş İlçe Başkanlığı’na ile HÜDA-PAR Gevaş ve Çaldıran ilçe teşkilatlarına yapılan molotoflu saldırıyı kınadı.

“VAN HALKI SANDIKTA DERS VERECEK”

Yazılı bir açıklama yayınlayan Mustafa Bilici, partilerinin ve diğer bütün partilerin seçim çalışmalarına tahammül edemeyen saldırganlara, demokratik seçim ortamını sabote etmeye çalışanlara, demokrasiye saygısı olmayanlara Van halkının sandıkta ders vereceğini söyledi. Bilici, “30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ve Teşkilat üyelerimizi hedef alarak yapılan taşlı saldırıyı, ardından Büyükşehir Başkan Adayımızın evine atılan ses bombaları ve Gevaş Ak Parti İlçe Başkanlığımıza yapılan molotoflu saldırıyı Aynı tahammülsüzlüklerle Hüda-Par Gevaş ve Çaldıran İlçe Teşkilatlarına yapılan saldırıları kınıyorum. Partimizin ve diğer bütün partilerin seçim çalışmalarına tahammül edemeyen saldırganlara, demokratik seçim ortamını sabote etmeye çalışanlara, demokrasiye saygısı olmayanlara Van halkı sandıkta ders verecektir. Seçim kampanyamızı şiddetle, baskıyla engellemeye yönelik girişimler amacına ulaşamayacaktır. 2014 yerel seçimleri Van açısından çok önemlidir. Büyükşehir statüsü kazanmış ve ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek Van halkına yapılanlar reva görülmemelidir.” Dedi.

BİLİCİ: SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUM

Güvenlik ve özgürlüğün demokrasinin en önemli vazgeçilmezi olduğunu belirten Bilici, bu konuda herkesin sağduyulu olmaya davet etti. Bilici şu sözlere yer verdi: “30 Mart 2014 yerel seçimi demokratik olgunluk içerisinde, insan hak ve hürriyetlerinin değer bulduğu örnek bir seçim olmalıdır. Baskı ve şiddet eğilimleri ile seçmenin iradesine ipotek koyma, siyasal tercihlerini değiştirme gayretleri memleketimizin huzuruna fayda sağlamayacaktır. Şehrimizin huzur bulduğu, barış ve kardeşlik ikliminin yeşerdiği bu süreçte herkes sorumluluğunu bilmelidir. Son günlerde yapılan saldırılarla birlikte, yerel seçimler öncesi Van’da demokratik iradenin sandığa yansıma kaygısı ve güvenlik algısı ortaya çıkmaktadır. Güvenlik ve özgürlük demokrasinin en önemli vazgeçilmezleridir. Demokrasinin vücut bulduğu en önemeli ortamlardan biride seçim dönemleridir. Hepimizin ortak paydası Van’da yerel seçimler, kamplaşmayı ve kutuplaşmayı artırmanın birer vasıtası olmamalıdır. Seçimler barışın, kardeşliğin, huzurun ve ortak yarınların habercisi olmalıdır. Bütün Siyasi Parti Temsilcilerini, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve sorumluluk duyan bütün vatandaşlarımızı Van’ın içine çekilmeye çalışıldığı kaos ortamına sürüklenmemesi için sağduyulu olmaya çağırıyorum.” (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim