Ünal, AK Parti'nin her ay üç ayrı şekilde ve üç firmaya Türkiye gündemi araştırması yaptırdığını ifade ederek, "2 yıldan beri hiç bir araştırmada, ne cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne de AK Parti'nin oylarında bir değişiklik oldu. Yani Cumhurbaşkanımızın oyu 52'nin altına düşmedi, AK Parti'nin oyu da 40'ın altına düşmedi. 40-44 bandında AK Parti gidip geliyor. Cumhurbaşkanımız da 51-54 bandında gidip geliyor" bilgisini verdi.

Diğer partilerin oyları:

AK Parti: Yüzde 42,1

CHP: Yüzde 23,4

HDP: Yüzde 11,6

MHP: Yüzde 11,5

İYİ Parti: Yüzde 9,4

DEVA: Yüzde 0,2

Gelecek: Yüzde 0,2

"BURADA İLGİNÇ BİR VERİ VAR”

Araştırmada partilerin içinde yer alan isimlere de yer verildi. Ünal, bu araştırmalarda performans değerlendirmeleri, toplumsal olaylar ve bunlarla ilgili halkın algısını da sorduklarını bildirerek, "Burada ilginç bir veri var. Kemal Kılıçdaroğlu kendi partisi içerisinde beğenirlikte 5. sırada. Yani aslında bunun da nasıl bir kriz oluşturduğunu düşünmek lazım. Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 52, AK Parti'nin oyu da 42,1 en son yapılan araştırmada" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ GERÇEKLEŞECEK OLSA KİME OY VERİRDİNİZ?

AK Parti, ocak ayına ilişkin Türkiye gündemi araştırması Cumhurbaşkanı seçimlerine dair sorular da yer aldı. 'Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleşecek olsa kime oy verirdiniz?' sorusu vatandaşlara farklı seçeneklerle yöneltildi. Hiçbir farklı seçenekte Erdoğan'ın yüzde 50'in altına düşmediği ankette yer aldı.

Edinilen bilgiye göre; Örneğin, Erdoğan, Muharrem İnce ve Akşener aday olduğu ilk 3 seçenekte Erdoğan yüzde 53.6, Muharrem İnce yüzde 22.6, Meral Akşener yüzde 12.6 oy aldı.

Diğer bir seçenekte ise Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı için nabız tutuldu. Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin aday olması durumunda çıkan tablodaysa Erdoğan yüzde 58, Muharrem İnce yüzde 24.2, Kemal Kılıçdaroğlu 16 olarak gerçekleşti.

POSTA

Editör: TE Bilisim