Koalisyon görüşmelerinde son güne gelindi. İlk gün Ana muhalet partisi CHP ile biraraya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün de MHP lideri ile görüştü.

Bugün sonuncusu gerçekleştirilen görüşme ise HDP ile yapılıyor.

AK PARTİ HEYETİ

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu eşlik edecek.

 

HDP HEYETİ

Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Balüken, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ile Zeynep Kahraman

 

HEDİYELER DİKKAT ÇEKTİ

Ak Parti heyeti diğer ziyaretlerinde olduğu gibi gümüş tepsi içerisinde çikolata ile gelirken HDP heyeti ise Diyarbakır'dan gelen gümüş bir kahve takımı hediye edecek. Bu haberin öğrenilmesinden hemen sonra coğrafyada kahve için yapılan 40 yıl hatrı vardır yorumları gündeme geldi.

 

AK PARTİ HEYETİNDEKİ KRİTİK İSİM

HDP cenahı ile devam eden bu gerginliğe rağmen Akdoğan'ın Ak Parti heyetinde yer alması dikkat çekti. Bir önceki hükümet döneminde çözüm sürecinden sorumlu isim olan YAlçın Akdoğan'ın da olması ise şaşkınlık yarattı. 7 Haziran sonrası Akdoğan'ın "Çözüm sürecinin filmini yaparlar artık" sözleri ile daha da tırmanan gerilim HDP heyeitnd ebulunan Pervin Buldan'ın "Akdoğan'ı istemiyoruz" açıklamasıyla son noktasına ulaşmıştı. 


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim