Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, "Şiddet ve baskı olmasa, AK Parti'nin Van'da oy potansiyeli yüzde 70'dir" dedi.

AK Parti'den İpekyolu Belediyesi meclis üyesi aday adayı olarak başvuran Mahmut Ekinci tarafından verilen yemeğe, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar da katıldı. Seçim çalışmaları hakkında gazetecilere bilgiler veren Gülaçar, seçime sayılı günler kala partililere daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, "Bu süreç, inanılmaz tehlikeli bir süreçtir. Çok ısrarla işin tarafı olan kesimlere, ısrarla o gerilim ortamından çıkıp, daha dikkatli bir seçim yapmalarını tavsiye ediyorum. Gençlere; hain, düşman olarak sunulmamız, o masum gençlerin ne yazık ki kanaatlerini değiştirmiştir. Bu süreç doğru bir süreç değil, burada aklıselim ve sağduyulu olunmalıdır" dedi.Seçim çalışmaları çerçevesinde yapılan ziyaretlerde Van halkının yüzde 70'nin AK Partili olduğunu vurgulayan Gülaçar, "Köy ziyaretlerimiz, toplantı ve mitinglerde biz gördük ki bu halkın yüzde 70'i AK Partiliymiş. Ama bir şekilde korku ve baskı nedeniyle kendilerini ifade edemiyorlar. Benim sözüm şudur ki AK Parti'nin baskı, şiddet olmadığı bir ortamda oyu yüzde 70'dir" şeklinde konuştu.

"GEÇ KALINMIŞ ÇAĞRI..."

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VAN TSO) öncülüğünde yapılan sağduyu çağrısını geç kalınmış bir çağrı olarak nitelendiren Gülaçar, "119 STK'nın yaptığı basın açıklaması geç kalınmış bir çağrıdır. Ayrıca eğer basın açıklamasında çıkan sonuç 'tarafları sükunete davet ediyoruz' yönünde ise bu ifade yanlış bir ifadedir. Bu ifade ortaya konuşmaktır. İfade dobra dobra, şiddet yapana açık bir uyarı şeklinde olmalıdır" şeklinde konuştu.Program, AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Fevzi Özgökçe ile İpekyolu Belediye Başkan Adayı Abdulmenav Keyifli'nin yaptığı kısa değerlendirme konuşmaları ile son buldu. - VAN

Editör: TE Bilisim