AK Parti’de 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Büyükşehir seçimlerinin flaş ismi olarak yarışan Gülaçar, adaylık başvurusunu da son başvuru gününde yaptı.

 

30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yarışan Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti’den milletvekili adaylığını açıkladı. AK Parti’ye gelerek başvurusunu sunan Gülaçar, yerel seçimde aldığı desteğin devam ettiğini belirterek bunu milletvekilliği başvurusu ile devam ettirmek istediğini belirtti.

 

NEDEN ADAY OLDU?

İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte bir basın açıklaması düzenleyen Gülaçar, Soğanda’dan sonra söz alarak, neden milletvekili aday adayı olduğuna dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Gülaçar; “Siyasete başlama sürecim şimdiki Cumhurbaşkanımız partimizin kurucu başbakanı sayın Tayyip Erdoğan’ın davetiyle başlamış oldu. 30 mart 2014 seçimlerinde milletvekillerimiz parti teşkilatımız ve bize inanan dava arkadaşlarımızla bir seçim süreci yaşadık. Bu süreçte halkımızın yoğun ilgisine ve sevgisine şahit olduk. Bu ilgi ve sevgi seçim sürecinden sonra da 2015 milletvekilliği seçimleri için halkımızda bir beklentiye dönüştü. Hakikaten bir beklentiyi ortaya çıkarmıştır. Bu sebeple aday adayı olma kararımızı vermiş bulunmaktayız.”

 

“YENİ TÜRKİYE İÇİN ADAYIM”

Gülaçar sözlerini şöyle sürdürdü; “Ak Parti göreve geldiğinden bu yana her zaman değişim ve dönüşümün adresi olmuş ve bunu amaçlamıştır. Bu amaç doğrultusunda devrim niteliğinde icraatları hayata geçirmiştir. Erdoğan ile başlayan ve Ahmet Davutoğlu hocamız ile devam eden çalışmalar neticesinde Türkiye vesayetçi yapılardan kurtulmuş ve devletinin vatandaşı vatandaşının devleti olarak adlandırabileceğimiz bir istikamete evrilmiştir. Bu değişimin kalıcı temellere sahip olabilmesi için gelecek dönemin en önemli vaadi yeni bir anayasa, eşitlik ve özgürlük temelinde oluşturulacak barış ve kardeşlik projesi olan çözüm sürecinin de nihayete erişmesi için önemlidir. Yeni Türkiye’nin inşası ve doğup büyüdüğüm şehrin gelişmesine katkıda bulunmak için aday adayıyım.”

 

“BU HALKIN AK PARTİ’YE İHTİYACI VAR!”

Gülaçar son olarak; “Bu süreci birlikte, omuz omuza mücadele ederek sonuna kadar götürmemiz gerekmektedir. Aday adaylığı sonucunda adaylığa layık görülecek 8 aday içerisinde ismim olmasa da sonuna kadar partimde adaylarımızla beraber yol alacağımızı, çalışacağımızı ifade etmek isterim. Rabbim bizleri hiç bir zaman bu amaç ve ideallerimizden ayırmasın. Biz Ak Parti’nin bu ülke için nasıl bir değere sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bölge insanına, halkına ekmek kadar, su kadar Ak Parti’ye ihtiyaç var. Onun yapıcı siyasetine ihtiyaç var. O yüzden bu bölge AK Parti için olmazsa olmazı ifade ediyor.”


ŞEHRİVAN HABER- MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim