Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran genel seçimler öncesi seçim çalışmalarına hız verdi. Seçim çalışmaları kapsamında Van’ın hemen hemen her köşesine ulaşan vekil adayları halkla bir araya geliyor.

 

ÖZALP

Özalp’te 7 Haziran genel seçimleri için mahalle çalışmalarını aralıksız sürdüren HDP-DBP Özalp ilçe örgütleri seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Aşağı Tulgalı, Yukarı Tulgalı, Eğribelen, Oymaklı, A Koşkıran, Y Koçkıran, Günyüzlü ve Çavuşlar mahallelerini ziyaret etti. Yapılan mahalle ziyaretlerine HDP- DBP Özalp ilçe örgütleri ve Belediye Eşbaşkanları Handan Bağcı ile Şerefettin Özalp katıldı. Mahalle ziyaretlerinde özellikle kadınların zılgıt çekerek karşıladığı HDP seçim komisyonu halk tarafından yoğun ilgi görürken mahalle yollarında HDP seçim konvoyuna ellerinde HDP bayraklarını taşıyan atlılar eşlik etti. Mahallerde yapılan konuşmalarda seçimlerin önemine değinildi.

 

ERCİŞ

Erciş ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında mahalle mahalle, ev ev dolaşan HDP Van Milletvekili Adayı Selami Özyaşar, ilçe halkının yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Birçok esnafın HDP adaylarının afişlerini camlarına astığı görülürken, yapılan ziyaretlerde depremin yaşattığı mağduriyetler ve hükümetin depremzedeleri yüzüstü bırakması gibi konular konuşuldu. Ziyaretlerde konuşan Özyaşar, “Bu halkın acısı üzerine rant sağlandı. Yaşanan enkazlar altında ölen insanlarımızın tüyü bitmemiş yetimlerinin hakkı yenildi. Mağdur depremzedelerin hiçbir hakkını tanımayan AKP, Ercişlileri depremden daha çok mağdur etmiş ve şimdi açlıkla terbiye etmek istiyor.” Dedi.

 

TUŞBA

HDP Van Milletvekili Adayı Remzi Özgökçe ile HDP PM Üyesi Mustafa Avcı, Tuşba ilçesine bağlı Akçagören (Axçaweran) ve Adıgüzel (Adıgozel) mahallelerinde halk toplantılarına katıldı. Halk toplantılarında konuşan Özgökçe, anadillerinin yasaklandığını, bölgeye ambargo uygulandığını ve her gün onlarca kişinin tutuklandığını söyleyerek, “HDP 7 Haziran’da barajı geçip, Türkiye’nin demokratikleşmesi için, yeni yaşam bildirgesini hayata geçirmek için çalışacak. Demokrasi, barış, kardeşlik isteyen herkes HDP’ye oy vermelidir” ifadelerini kullandı. Özgökçe ve beraberindekiler daha sonra başka mahallelere geçerek, ikna faaliyetlerine katıldı. HDP Van Milletvekili Adayı Yurdusev Özsökmenler ise Kalecik TOKİ, Bardakçı, Altıntepe ve Abdurrahman Gazi mahallelerinde özgün kadın toplantılarına katıldı. Öte yandan Tuşba’da AK Parti’li ilçe belediyesi tarafından HDP’nin seçim afiş ve bayraklar sökülerek belediye binasına getirildi. Konuyla ilgili HDP’li yetkililerin ve belediye meclis üyelerinin tepki göstermesi üzerine afişler gizlendi.

 

EDREMİT

HDP Edremit İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. HDP Van Milletvekilli Adayı Adem Özcaner, Edremit Belediye Eşbaşkanı Abdulkerim Kerim Sayan ve beraberindeki HDP’lilerle birlikte ilçe genelinde bulunan kurumları ziyaret etti. Özcaner ve beraberindekiler ilk olarak Edremit İlçe Müftülüğünü ziyaret etti. İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk ve müftülük personeli tarafından karşılanan Özcaner ve beraberindekiler burada Aruk ile birlikte görüşme gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından Özcaner ve beraberindekiler daha sonra Hilmi Irak İlkokulu ve Ortaokul’u tarafından düzenlenen yılsonu etkinliklerine katıldı. Burada düzenlenen kermese katılan Özcaner’e halk yoğun ilgi gösterdi. Özcaner ve HDP’liler kurum ziyaretlerini sürdürerek seçimlerde HDP’ye destek istedi.

Editör: TE Bilisim