Seçmenin merakla beklediği adaylıklar konusunda partiler ardı ardına açıklama yapmaya devam ediyor.

Tüm partiler Mart 2019 adaylarını belirleme çalışmalarını yürütürken, bir çok partinin büyükşehir ve illerdeki adayları belli oldu. HDP cephesinde ise henüz aday ismi duyrulmazken, sürecin detayları yetkili isimler tarafından ilk kez paylaşıldı.

Ancak HDP bu konuda ince eleyip sık dokuyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) kulislerinden sızan haberlere göre şuana kadar Mardin’den Ahmet Türk, Muş’tan Sırrı Sakık ve Kars’tan Ayhan Bilgen dışında diğer kentlerin adayları kesinleşmiş olmadığı belirtildi.

 

İŞTE ADAYLARIN AÇIKLANACAĞI TARİH

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan HDP milletvekili İmam Taşçıer, adaylarin açıklanması için geç olmadığını ve bu konuda geçmiş tecrübelerine dayanarak daha fazla hassasiyet gösterdiklerini söyledi.Taşçıer, “HDP diğer Kürt partilerle de kapsamlı bir çalışma içerisinde. Tüm bu çalışmalar hassasiyetle yürütülüyor. 7 Ocak’ta bu partilerle önemli bir toplantımız olacak, 20 Ocak’a kadar tüm adaylar açıklanacak” dedi. Yönetimde eşbaşkanlık sistemini esas alan HDP, yerel seçimde aday göstereceği isimleri belirlemek için 47 merkezde kurulan sandıklarla ön seçime gitti. Ancak adayların resmi olarak 9 Ocak’ta yapılacak MYK toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

 

Ankara Politikalar Merkezi Diyarbakır Temsilcisi Nevzat Bingöl’e göre, HDP’nin adaylarını erkenden açıklamamasının iki sebebi bulunuyor: “Birincisi HDP, AK Parti’nin tüm adaylarını görmek istiyor. İkincisi de HDP kayyum atanmasına neden olabilecek adaylar çıkarmak istemiyor.” Öte yandan HDP’nin diğer Kürt partileri ile ittifak çalışması da sürüyor. Kulislerde Diyarbakır’ın dört ilçesi için bu partilerden aday gösterileceği konuşuluyor.

Editör: TE Bilisim