Gündüz, köy ve ev ziyaretleri, sohbet toplantıları, hasta ziyaretleri ve taziye ziyaretleri gerçekleştiren BDP Van Tuşba İlçesi Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, seçim çalışmaları kapsamında geceleri de mahallelerde halk toplantıları düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geliyor. Toplantı ve ziyaretlerde halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan BDP Tuşba adayları, halkın sorunlarını dinleyip ortaklaşa çözüm yollarını tartışıyorlar. Kenti beraber yönetme arzusunu halkla paylaşan adaylara, halkta bu konuda gereken desteği veriyor ve demokratik özerklik projesine olan inançlarını ifade ediyor.

KAYA: EŞİT ŞEKİLDE HİZMET GÖTÜRMEK İÇİN ÇABALIYORUZ

Gün içinde gerçekleştirilen ev ziyaretlerinden sonra Günel ve Yiğit, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile beraber Seyrantepe, İskele ve İstasyon mahallelerin de düzenlenen geniş katılımlı halk toplantılarına katıldılar. Toplantılara ayrıca BDP Tuşba İlçe yöneticilerinin yanı sıra, mahalle muhtarları ve kanaat önderleri de katıldı. Toplantılarda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, belediyenin 5 yıllık çalışmaları hakkında halka bilgi vererek, önümüzdeki dönem için halkın taleplerini ve sorunlarını not aldı. AKP dönemi ile hiçbir zaman kendi dönemlerini kıyaslamadıklarını ifade eden Kaya, “Biz hırsızlarla, ayakkabı kutusu sahipleri ile hiçbir zaman kendimizi kıyaslayamayız. Yaptıklarımız ortadadır. Her kese eşit şekilde hizmet götürmek için çabalıyoruz” dedi.

Tuşba Eş Başkan Adayı Öner Yiğit’te toplantılarda yaptığı konuşmalarda, Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile Türkiye ye teslim edildiği tarih olan 15 Şubat’ı kınayarak, komploya Kürdistan’daki bütün belediyeleri kazanarak cevap vereceklerini kaydetti.

GÜNEL: ANA DİLİ PARA İLE SATMAK İSTİYORLAR

Yiğit’ten sonra toplantılarda konuşan Eş Başkan Adayı Hatice Günel ise AK Parti’nin, yoksulluğa, çaresizliğe terk edilmiş halkın, dini duyguları sömürülerek onları kandırmaya çalıştığını belirterek, “AKP özel okullar eli ile Kürt halkına ana dilini para ile satmak istiyor. Bu nedenle en iyi cevabı sandıkta alacaktır” diye konuştu. Ayrıca Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenmeye başlanan ve startı 1 Şubat’ta verilen imza kampanyası hakkında da bilgi veren Günel, halktan kampanyaya destek vermelerini istedi. 

Editör: TE Bilisim